Prăjituri ”Cremșnit” – fascinează și cuceresc imediat și pentru totdeauna!

Prăjituri ”Cremșnit”. Un desert excepțional, gustos și delicat. Combinația delicioasă de aluat opărit și foietaj, împreună cu crema aromată ”Charlotte” transformă aceste prăjituri într-un deliciu nemaipomenit.

INGREDIENTE:

-2 foi de aluat foietaj fără drojdie (500 gr);

-cremă charlotte.

Pentru aluat opărit:

-125 ml de lapte;

-125 ml de apă;

-100 gr de unt;

-150 gr de făină;

-3 ouă;

-1 linguriță de zahăr;

-1/4 linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul opărit. Turnați apa și laptele într-o crăticioară. Adăugați sare, zahăr și unt tăiat bucăți.

2.Aduceți amestecul până la punctul de fierbere, la foc mediu.

3.Adăugați făina cernută preventiv toată o dată și fierbeți rapid aluatul, amestecând intens, până va începe să se desprindă de pereții cratiței, timp de aproximativ 30 de secunde. Aluatul trebuie să se adune într-o minge netedă și omogenă. Luați cratița de pe foc și o lăsați pentru 5-6 minute, să se răcorească aluatul.

4.Transferați aluatul într-un vas și adăugați pe rând ouăle, amestecând foarte bine, până când fiecare se încorporează complet în aluat. La sfârșit, trebuie să obțineți un aluat neted și omogen.

5.Decongelați preventiv aluatul foietaj pe raftul de jos al frigiderului. Vă recomandăm să începeți să lucrați cu aluatul când este aproape decongelat și încă își păstrează elasticitatea. Nu așteptați până se va decongela complet și va deveni foarte moale, atunci se lucrează foarte greu.

6.Întindeți o foaie de aluat cu grosimea de aproximativ 4 mm. Ca să nu deteriorați structura aluatul, îl întindeți într-o singură direcție.

7.Împărțiți aluatul în pătrate de 9 cm, pe care le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt.

8.În mijlocul fiecărui pătrat, adăugați câte 1 lingură de aluat opărit.

9.Acoperiți aluatul opărit cu marginile aluatului foietaj, presându-le ușor în aluatul opărit.

10.Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru aproximativ 45 de minute, până prăjiturile se rumenesc frumos. Nu deschideți ușa cuptorului în primele 25 de minute, pentru ca aluatul opărit să nu se lase!

11.Lăsați prăjiturile să se răcească complet, apoi le umpleți cu cremă charlotte (rețeta aici).

În total obțineți 12 prăjituri. Le presărați cu zahăr pudră, puneți ceaiul la infuzat și cehmați-i pe toți la masă. Acest deliciu excepțional nu va lăsa pe nimeni indiferent. Ușoare și crocante în același timp, prăjiturile pur și simplu se topesc în gură. Combinația minunată de ecler pe aluat foietaj fin, care cuprinde bila aerată de aluat opărit, de parcă ar fi niște petale, și crema rafinată charlotte transformă aceste prăjituri într-o magie adevărată. Această melodie a gustului, aromei și gingășiei nemaipomenite cucerește imediat și pentru totdeauna. Aceste prăjituri de casă originale și delicioase vor deveni o înfrumusețare pe cinste a mesei festive și va încânta musafirii cu gustul lor delicat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New