Prăjituri cu cremă de vanilie și fructe!

Pentru amatorii deserturilor cu fructe!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-8 ouă mari;

-1.5 pahare de zahăr;

-½ pahar de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-o linguriță de sare;

-2 pahare de lapte proaspăt sau lapte evaporat (lapte condensat neîndulcit — pentru cafea);

-2 pahare de făină;

-2 lingurițe de praf de copt.

Pentru cremă:

-½ pahar de unt;

-½ pahar de făină;

-3 pahare de lapte proaspăt sau lapte evaporat;

-¾ pahar de zahăr;

-2 lingurițe de extract de vanilie;

-250 ml de smântână pentru frișcă 33%;

-7 gălbenușuri de ouă.

Pentru umplutură:

-o conservă de cocktail de fructe;

-o conservă de piersici;

-cireșe confiate.

Pentru jeleu:

-25 g de praf pentru jeleu alb (fără coloranți);

-sucul scurs din conservele de fructe.

Volumul paharului folosit este 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: topiți untul într-o crăticioară cu fundul gros. Adăugați făina și amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe. Apoi lăsați făina să se prăjească timp de 1 minut, pe foc mic.

2.După aceasta, amestecând continuu cu telul, adăugați laptele, zahărul, extractul de vanilie și gălbenușurile de ouă.

3.Fierbeți crema pe foc mic, până se va îngroșa și va ajunge la punctul de fierbere, amestecându-o în permanență. Cum numai vor apărea primele bule de clocotire, luați-o de pe foc.

4.Treceți crema fiartă printr-o strecurătoare măruntă, ca să eliminați eventualele cocoloașe din ea. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei, acoperindu-o cu folie alimentară.

5.Amestecați crema răcită cu smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider), folosind lingura sau spatula (nu aveți nevoie de mixer).

6.Pregătiți blaturile: pregătiți 3 tăvi dreptunghiulare, cu dimensiunile de 25 x 35 cm, tapetându-le cu hârtie de copt (sau folosiți o singură tavă și coaceți pe rând 3 blaturi în ea).

7.Separați albușurile și gălbenușurile ouălor.

8.Bateți gălbenușurile cu telul pe parcursul a 2-3 minute, până vor începe să se albească. Apoi adăugați uleiul, ½ pahar de zahăr și sarea în ele. Amestecați foarte bine, pentru ca zahărul să se dizolve cât mai mult.

9.Adăugați laptele. Amestecați.

10.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

11.Bateți albușurile și un pahar de zahăr până la apariția vârfurilor persistente, mărind treptat viteza mixerului. Apoi încorporați-le în aluat cu ajutorul spatulei, amestecând cu grijă, prin mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus.

12.Divizați aluatul în 3 părți egale, după care transferați-l în tăvile pregătite, răspândindu-l uniform.

13.Coaceți blaturile timp de 15-18 minute în cuptorul preîncălzit până la 160°C.

14.Apoi transferați-le pe grătar și lăsați-le să se răcească complet. Tăiați-le în bucăți, ale căror dimensiuni să corespundă cu cele ale formelor, în care veți asambla prăjiturile (bucățile, care nu se potrivesc, pot fi combinate, astfel încât să obțineți blaturi fracționate din ele).

15.Pregătiți fructele: transferați cocktail-ul de fructe și feliuțele de piersici în 2 strecurători, ca să le separați de lichidul din conserve (păstrați-l pentru prepararea jeleului).

16.Tăiați cireșele confiate în jumătăți.

17.Asamblați prăjiturile: noi le-am asamblat în caserole dreptunghiulare, cu volumul de 750 ml (am avut nevoie de 9 bucăți).

18.Puneți un mini blat în caserolă și ungeți-l cu cremă. Răspândiți cubulețele din cocktail-ul de fructe pe stratul de cremă.

19.Adăugați încă un mini blat în caserolă și ungeți-l cu cremă. Aranjați feliuțe de piersici și jumătăți de cireșe confiate pe cel de-al doilea strat de cremă.

20.Procedând similar, asamblați toate prăjiturile.

21.Pregătiți jeleul: amestecați sucul din conservele de fructe și praful de jeleu într-o crăticioară. Încălziți compoziția obținută pe foc mic până când va ajunge aproape de punctul de fierbere.

22.Lăsați-o să se răcească, după care turnați-o pe suprafața prăjiturilor, interpunând o lingură sau o spatulă în fața jetului de lichid, ca să nu găuriți stratul superior de cremă și să nu obțineți un jeleu tulbure.

23.Dați prăjiturile la frigider pentru câteva ore, ca să se închege jeleul.

24.Serviți-le cu multă plăcere!

25.Ele pot fi păstrate timp de 7-10 zile la frigider sau până la o lună la congelator.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New