Problema ghiveciurilor nepotrivite pentru orhidee. O procedură simplă de urmat pentru ca aceasta să crească din nou!

Ați cumpărat o orhidee dar aceasta nu crește deloc sau îi cad frunzele inferioare? Dacă orhideea dvs. este foarte mică și nu are încă multe rădăcini, dar crește într-un ghiveci mare, atunci acesta este motivul!

Este imperativ ca orhideea să crească într-un ghiveci potrivit cu dimensiunea sa. Dacă este prea mare pentru ea, nu va putea gestiona un volum atât de mare de sol și, prin urmare, nu va crește. Pentru o orhidee mică va fi suficient un ghiveci de numai 0,7 l.

Puneți orhideea în ghiveci și vedeți dacă se potrivesc – rădăcinile ar trebui să încapă complet înăuntru și totuși să fie oarecum înghesuite.

Umpleți-l cu substrat și scoarță.

Acoperiți stratul superior cu mușchi. Udați floarea prin metoda de imersie. De ce este atât de important ca orhideea să aibă un ghiveci care să i se potrivească? În primul rând, ea nu poate și nu se va isprăvi cu un volum mare de sol. În al doilea rând, se va simți inconfortabil. În al treilea rând, nu o veți putea uda corespunzător într-un ghiveci prea mare, deoarece pământul va fi prea umed, iar în momentul în care se va usca complet, se vor usca și rădăcinile orhideei, ceea ce va avea un efect negativ asupra plantei. Așadar, întotdeauna plantați orhideele în ghiveciuri potrivite pentru sistemul lou radicular – acest lucru este foarte important.

Spor la treabă!

New