Puneți peștii în borcane, ca să obțineți conserve ca cele din comerț!

Astăzi vom pregăti conserve de pește. Rețeta este foarte simplă. Peștii conservați pot fi adăugați în salate sau în ciorbe, pot fi folosiți ca umplutură pentru plăcinte și pateuri sau pur și simplu savurați cu pâine.

INGREDIENTE:‌ ‌

-‌hering.

Pentru fiecare borcan de 500 ml:

-o linguriță rasă de sare grunjoasă, neiodată;

-5-6 boabe de piper negru;

-0-2 linguri de apă;

-2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui.

MOD‌ ‌DE‌ ‌PREPARARE:‌ ‌

1.‌Spălați foarte bine peștii. Îndepărtați-le capetele și măruntaiele. Noi am găsit multe icre în interiorul lor, pe care le-am prăjit ulterior și le-am mâncat cu multă plăcere.

2.Puneți boabele de piper negru și câte ½ linguriță de sare în borcanele sterilizate și uscate. Apoi așezați compact peștii în ele, lăsând cam 1 cm liber la suprafața lor.

3.Adăugați câte ½ linguriță de sare și uleiul rafinat de floarea-soarelui pe suprafața peștilor. Dacă ei au fost decongelați, adăugați și câte 2 linguri de apă în borcane.

4.Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, închizându-le ermetic.

5.Puneți borcanele într-o cratiță adâncă, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Acoperiți-le complet cu apă rece.

6.Puneți-le pe foc și așteptați clocotirea apei. Apoi reduceți focul și fierbeți conservele timp de 5 ore, pe foc mic. Borcanele trebuie să fie acoperite tot timpul cu apă. Dacă este necesar, completați-o cu apă fierbinte.

7.Opriți focul și lăsați conservele obținute să se răcească în apă. După ce le veți scoate din ea, verificați etanșeitatea capacelor (ele nu trebuie să fie bombate). Când veți deschide conservele, trebuie să auziți o pocnitură.

8.Păstrați conservele într-un loc răcoros.

9.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă‌ ‌dorim‌ ‌poftă‌ ‌bună‌ ‌alături‌ ‌de‌ ‌cei‌ ‌dragi!‌

New