Reciclarea coșurilor rupte de plastic!

Nu trebuie să le aruncați! Confecționați ceva interesant din ele!

AVEȚI NEVOIE DE:

-un coș de plastic, parțial deteriorat;

-un platou mic, rotund, metalic (diametrul lui trebuie să corespundă diametrului mare al coșului);

-un cutter;

-un foarfece;

-o bucățică de șmirghel fin;

-o cârpă moale;

-lipici de silicon;

-o bucată de material moale și elastic;

-șiret gros;

-dantelă subțire;

-dantelă lată;

-o bandă de aceeași culoare (preferabil, din dantelă);

-mărgeluțe.

Alegeți culorile materialului, șiretului și dantelei după preferințele dumneavoastră.

MOD DE LUCRU:

1.Folosind cutter-ul, tăiați coșul în direcție transversală, astfel încât să separați baza lui (partea mată) de partea lui largă, cu găuri (cum este în cazul nostru).

 

2.Șlefuiți marginea platoului și marginea „gurii” coșului cu șmirghelul, după care îndepărtați toate particulele de pe ele cu cârpa.

3.Aplicați lipiciul de silicon pe marginea platoului și lipiți marginea „gurii” coșului de ea.

4.Realizați câteva măsurători și decupați o bucată din materialul moale și elastic, care să cuprindă pereții exteriori ai bucății de coș. Coaseți-i marginile, transformându-o într-un cilindru.

5.Apoi măsurați și decupați un cerc din același material, al cărui diametru să corespundă cu diametrul platoului metalic. Coaseți marginea cercului de una dintre marginile cilindrului obținut anterior. Astfel veți confecționa căptușeala pentru coș. Puneți-o deoparte.

6.Folosind același material, măsurați și decupați o bucată din el, care să cuprindă pereții exteriori ai bucății de coș și o parte din fundul platoului. Coaseți-i marginile, ca să obțineți un cilindru. Întoarceți-l pe față, „îmbrăcați-l” pe coș și lipiți-i marginile de „gura” coșului și de fundul platoului, întinzându-l până la maxim pe el (cu lipiciul de silicon).

7.După aceasta introduceți căptușeala în coș și lipiți-i marginea superioară de marginea coșului.

8.Lipiți o bucată de șiret pe circumferința „gurii” coșului.

9.Lipiți o bucată de dantelă subțire pe circumferința „gurii” coșului, aplicând lipiciul sub șiret.

10.Lipiți o bucată de șiret pe circumferința inferioară a coșului (pe marginea platoului).

11.Lipiți o bucată de dantelă lată pe pereții coșului. Dacă doriți, puteți să-i delimitați marginea inferioară cu o bandă — un elastic mai gros sau o bucată de dantelă mai densă.

12.Decupați o bandă mai groasă din materialul, cu care ați căptușit și ați acoperit coșul: ea trebuie să fie suficientă pentru acoperirea a circa 2/3 din pereții bazei coșului inițial. Lipiți-o pe ei.

13.Lipiți o bucată de șiret pe circumferința superioară a bazei coșului. Apoi acoperiți-i fundul și pereții de sub banda de material cu șiret, lipindu-l treptat, sub formă de melc și începând din mijlocul fundului bazei coșului.

14.Lipiți o bucată de dantelă subțire pe circumferința superioară a bazei coșului, aplicând lipiciul sub șiret.

15.Lipiți o bucată de bandă pe marginea fundului bazei coșului. Dacă doriți, puteți să-i decorați pereții cu câțiva „melci” confecționați din șiret și mărgeluțe. Acesta va fi capacul coșului. Mânerul lui poate fi confecționat dintr-un „melc” mai gros, din același șiret.

16.Dacă doriți, puteți să lipiți câteva mărgeluțe pe coș.

17.Folosiți coșul pentru depozitarea diferitor mărunțișuri. Capacul lui poate fi întors și folosit pentru stocarea altor obiecte.

Spor la treabă!

New