Refacerea garniturii de cauciuc a frigiderului. O metodă simplă! Frigiderul va fi ca nou!

Una dintre cele mai frecvente probleme cu frigiderul, pe care o are aproape fiecare dintre noi, este deteriorarea garniturii de cauciuc: aceasta devine uscată, nu se mai lipește bine de pereți sau pur și simplu se rupe. Toate aceste situații influențează negativ funcționarea frigiderului și pot determina defectarea lui cu mult timp înaintea termenului dat de producător. Dar există o procedură simplă, care vă poate ajuta să prelungiți „viața” garniturii de cauciuc și totodată pe cea a frigiderului.

Cel mai bine ar fi să combinați această procedură cu decongelarea periodică a frigiderului. Aveți nevoie doar de apă fierbinte. Un fierbător de  apă este suficient pentru prelucrarea garniturii unui compartiment.

În cazul, în care vreți să verificați, dacă garnitura de cauciuc este lipită bine de ușă, puteți să folosiți această metodă simplă. Pur și simplu puneți o lanternă aprinsă în interiorul frigiderului: dacă veți observa lumina ei prin ușa închisă, înseamnă că și aerul trece fără dificultate prin crăpăturile rămase după închiderea ei. Iată cum arată garnitura compartimentului inferior al frigiderului, adică a congelatorului, în comparație cu garnitura compartimentului superior înainte de prelucrarea cu apă fierbinte.

Astfel, puneți un prosop sau o tavă sub ușa frigiderului, ca să evitați scurgerea apei pe podea. Apoi, întinzând ușor garnitura de cauciuc de pe marginile ușii, udați-o cu apă fierbinte: acordați o atenție deosebită colțurilor garniturii. După ce veți încălzi bine garnitura, închideți și presați ușor ușa frigiderului, pentru ca garnitura caldă să se îndrepte.

Peste un minut deschideți ușa, uscați-o cu ajutorul unor cârpe și procedura de salvare a garniturii este terminată. Doar priviți cât de bine s-a lărgit și s-a îndreptat cauciucul, din care ea este formată. Dacă veți realiza procedura respectivă în mod regulat și anume o dată pe an, atunci garnitura de cauciuc va fi funcțională pe parcursul a zeci de ani.

Dacă garnitura s-a deformat doar în anumite locuri, cum ar fi colțurile, puteți să o încălziți și să o îndreptați punctiform cu ajutorul aburilor creați de fierul de călcat sau cu ajutorul uscătorului de păr.

Dacă garnitura s-a rupt, aveți nevoie de silicon de etanșare. Mai întâi separați regiunea din jurul cauciucului rupt cu ajutorul scotch-ului sau benzii de mascare. Apoi pur și simplu umpleți crăpătura formată cu siliconul de etanșare. Închideți ușa și fixați-o cu scotch, astfel încât ea să fie lipită mai strâns de pereți. Îndepărtați excesul de silicon și lăsați garnitura reparată să se usuce complet, cel mai bine peste noapte.

Spor la treabă!

New