Repetiția este mama învățăturii: cinci greșeli frecvente din timpul folosirii mașinii de cusut!

Bineînțeles, aceste greșeli dau mai multe bătăi de cap croitoreselor începătoare decât celor experimentate, dar niciodată nu trebuie să renunțăm la informațiile suplimentare folositoare. În continuare veți afla 5 greșeli frecvente din timpului lucrului la mașina de cusut și modurile, în care acestea pot fi prevenite.

GREȘEALA NR. 1: PUNEREA AȚEI

Anume la această etapă simplă croitoresele începătoare greșesc deseori. În primul rând, atrageți atenția la faptul că ața trebuie să fie întinsă bine pe bobină. Dacă ața nu este întinsă bine, trebuie să o întindeți încă o dată și, cel mai important, să măriți tensiunea în bobinator.

Introducând ața, ridicați neapărat piciorușul. Atunci mașina de cusut nu o va mai încurca.

De asemenea, ața trebuie să fie introdusă în întinzătorul de fir.

După realizarea acestor manevre puteți începe coaserea. Dar ca să începeți frumos și drept cusătura, lăsați acul să pătrundă în material și întindeți ața cu degetele. Coaseți puțin și lăsați ața. Începutul cusăturii va fi îngrijit!

GREȘEALA NR. 2: CUSĂTURA STRÂMBĂ LA MAȘINA DE CUSUT

Acest lucru se poate întâmpla în cazul, în care ați ales greșit ața, acul și materialul. Ele trebuie să corespundă unele cu altele. În caz contrar, cusătura va devia spre stânga, spre dreapta, devenind strâmbă. De exemplu, combinarea unui material subțire, a unei ațe groase și a unui ac nepotrivit va da aproape sigur un rezultat rău, adică o cusătură incorectă.

De asemenea, ca să obțineți o cusătură dreaptă, trebuie să cumpărați suplimentar un picioruș special, anume pentru cusătura dreaptă. El este ieftin, dar rezolvă multe probleme.

GREȘEALA NR. 3: LA SFÂRȘITUL CUSĂTURII MATERIALUL IESE GREU DE SUB PICIORUȘ.

Continuați să trageți și să întindeți, iar firele tot rămân fixate. De aceea, până la urmă le rupeți. Care este problema?

Doar când se sfârșește tot ciclul și mașina de cusut a îndeplinit complet cusătura, puteți să terminați lucrul. Dar acul ridicat nu este întotdeauna un indicator. Când vedeți că s-a ridicat întinzătorul de fir, atunci mașina de cusut și-a sfârșit lucrul. Puteți să scoateți materialul de sub picioruș.

GREȘEALA NR. 4: LA SFÂRȘITUL CUSUTULUI TRAGEȚI MATERIALUL SPRE SINE.

Ce se întâmplă în acest caz? Firul și acul întâmpină multă rezistență și acul se îndoaie. După repetarea acestui lucru de câteva ori, acul devine curb, ceea ce strică calitatea cusăturilor ulterioare.

Până la urmă, puteți să stricați mașina de cusut și va trebui să o duceți la reparație. Nu repetați această greșeală, ci scoateți materialul cu grijă, fără smucituri.

GREȘEALA NR. 5: ROTIREA ROȚII VOLANTE ÎN SENSUL ACELOR DE CEASORNIC DE LA SINE.

De obicei, această greșeală este făcută de croitoresele începătoare, datorită lipsei de experiență. Până la urmă ața se încurcă.

Încă o greșeală din aceeași categorie este trecerea la alte cusături cu acul lăsat. Nu faceți aceste greșeli, deoarece ele pot duce la stricarea mașinii de cusut.

Spor la treabă!

New