Rețetă delicoasă de biscuiți simpli de casă gata în 5 minute!

Aceste prăjiturele rafinate cu zahăr sunt pe cât de simple de pregătit, pe atât de gustoase. Perfect crocante pe dinafară, moi în interior, cu o aromă dulce de vanilie, care te provoacă să-i mănânci fără încetare.

INGREDIENTE:

– 1 ou;

– 120 g de iaurt natural sau chefir;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 40 g de zahăr tos;

– 270 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

– zahăr vanilat sau extract de vanilie (după gust);

– 1 praf de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați iaurtul, oul, sarea, zahărul vanilat și cel tos într-un bol adânc. Amestecați cu un tel până veți obține o consistență omogenă. Turnați uleiul vegetal și mai amestecați puțin.

2. Combinați amestecul obținut cu făina și praful de copt. O puteți face în câteva etape. Spre final, frământați aluatul cu mâinile.

3. Înfăinați suprafața de lucru și întindeți aluatul într-un blat cu o grosime de aproximativ 2-3 mm.

4. Decupați cercuri cu ajutorul unui inel mic de patiserie sau a unui pahar. Strângeți aluatul rămas într-o bilă și folosiți-l încă o dată.

5. Înmuiați o parte a turtițelor rotunde în zahăr, apoi îndoiți-le în jumătate (cu zahărul spre interior), ca să obțineți un semicerc. După aceasta, îndoiți și semicercul în jumătate și lipiți capetele foarte bine împreună.

6. Treceți vârful biscuitului rezultat iarăși prin zahăr. Modelați astfel toate fursecurile.

7. Transferați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin loc liber între ele, deoarece în timpul coacerii biscuiții se vor mări în volum.

8. Coaceți biscuiții cu zahăr în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 15 minute. Scoateți tava din cuptor și lăsați-i să se răcească complet. După aceasta, transferați-i pe un platou și serviți-i cu multă plăcere!

Au ieșit crocanți și delicioși, numai buni pentru micul dejun.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New