Rețeta ideală de franzelă dulce! Foarte pufoasă și gustoasă!

Dulcie, moale și ușoară ca puful! Este foarte gustoasă și poate fi servită cu ceai, cafea sau lapte! Poate fi preparată cu diverse umpluturi dulci (se întind cele 2 bucăți de aluat sub formă de foi subțiri, se răspândește umplutura pe ele, după care se rulează sub formă de rulade și se modelează franzela).

INGREDIENTE:

-500 ml de lapte;

-½ pahar de zahăr;

-un ou;

-2 lingurițe cu vârf de drojdie uscată (7-8 g);

-½ linguriță de sare;

-90 g de unt;

-700 g de făină;

-o linguriță de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-un gălbenuș de ou — pentru ungerea chiflelor înainte de coacere (puteți să-l înlocuiți cu lapte);

-semințe de susan — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele cald într-un bol adânc. Adăugați sarea, zahărul și drojdia uscată. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Adăugați untul topit și răcit. Amestecați.

3.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu spatula, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie omogen, moale și ușor lipicios.

4.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc, uns cu ulei rafinat de floarea-soarelui. Acoperiți-l cu folie alimentară sau cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-l să dospească timp de 1.5-2 ore într-un loc cald. El trebuie să-și mărească volumul de 2.5-3 ori.

5.Frământați ușor aluatul dospit și divizați-l în 2 părți egale. Întindeți-le sub formă de batoane destul de subțiri. Așezați-le în cruce pe suprafața de lucru și împletiți-le încrucișând alternant capetele opuse ale fiecărui baton.

6.Așezați franzela pe tava unsă cu puțin ulei. Acoperiți-o cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-o să se „odihnească” pe parcursul a 15 minute.

7.Apoi ungeți-o cu gălbenuș bătut, folosind pensula. Dacă doriți, puteți să o presărați cu semințe de susan.

8.Coaceți franzela timp de aproximativ 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

9.Lăsați-o să se răcească, după care serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New