Rețeta simplă de parizier de casă!

Iată o rețetă simplă de parizier de casă cu usturoi, care vă va ajuta să renunțați la cel cumpărat. Pașii sunt simpli și nici nu aveți nevoie de careva ingrediente sau dispozitive speciale.

INGREDIENTE:

-1 pui;

-2-4 căței de usturoi sau usturoi granulat;

-300 ml de supă;

-10 gr de gelatină;

-piper negru – după gust;

-boia – după gust;

-1 lingură de suc de sfeclă roșie.

Pentru supă:

-1 ceapă;

-1 morcov;

-2 foi de dafin;

-6-8 boabe de piper negru;

-sare – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți puiul întreg în cratița cu apă clocotită, adăugați ceapă, morcov, foi de dafin, sare și piper negru. Fierbeți supa, până va fi gata carnea, îndepărtând spuma ce se formează.

2.Dizolvați gelatina instant în 300 ml de supă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă e nevoie, așteptați un timp până se umflă gelatina, după care o topiți.

3.Treceți sfecla roșie crudă prin răzătoarea mică și stoarceți 1 lingură de suc.

4.Separați carnea de oase. Noi am obținut 800 gr de carne.

5.Adăugați piper negru și boia sau orice alte condimente preferați și usturoiul dat prin presă.

6.Turnați gelatina și sucul de sfeclă, apoi pasați totul cu blenderul vertical, cât să obțineți o compoziție omogenă. O gustați și mai adăugați sare, dacă simțiți necesitatea.

7.Transferați compoziția într-o sticlă de plastic cu partea superioară tăiată și o dați la frigider, până se prinde bine, cel mai bine peste noapte.

8.Tăiați sticla, scoateți parizierul și îl feliați.

Puteți servi parizierul cu hrean sau muștar. Gustul seamănă mai mult cu cel de pateu decât cu cel de parizier, însă merge perfect pentru micul dejun, mai ales că știți sigur ce ingrediente ați adăugat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New