Roșii murate (pentru iarnă). Fără oțet, sterilizare și închidere ermetică!

Această rețetă este cât se poate de potrivită pentru cei care vor să se răsfețe cu roșii murate pe parcursul întregului sezon rece. Fiind aromate, apetisante, fără sedimentul alb, caracteristic legumelor murate, ele nu lasă pe nimeni indiferent. Încă un avantaj al acestei rețete constă în simplitatea procesului de preparare și posibilitatea conservării treptate a roșiilor, nefiind necesară o cantitate mare deodată. Nu trebuie să petreceți mult timp în fața aragazului sau să suportați mirosul înțepător al oțetului, iar proporția de ingrediente este indicată la un borcan de 3 litri.

INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 3 litri:

-un fir de mărar uscat cu umbele;

-câteva fire de pătrunjel;

-o frunză medie de hrean;

-2-5 căței de usturoi;

-2 frunze de coacăz negru;

-o frunză de viță-de-vie;

-2 linguri pline de sare neiodată;

-o lingură plină de pudră de muștar;

-apă de izvor sau de fântână;

-roșii. 

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți usturoiul, roșiile și verdețurile. Este important ca roșiile să nu fie răscoapte, să nu prezinte semne de alterare și crăpături. 

2.Încă o condiție obligatorie este mărunțirea verdețurilor. Anume așa ele oferă murăturilor toată aroma lor. Mărarul uscat trebuie tăiat în bucățele, iar restul verdețurilor, cu excepția frunzei de viță-de-vie, pot fi pur și simplu rupte cu mâinile. 

3.Puneți mărarul, frunzele de hrean și coacăz negru, o parte de pătrunjel și cățeii de usturoi, tăiați în jumătăți, pe fundul borcanului. 

4.Apoi adăugați roșiile, umplând borcanul până la jumătate.

5.Adăugați restul pătrunjelului. 

6.Continuați să adăugați roșii până veți umple borcanul. 

7.Adăugați sarea. 

8.Turnați apă rece de izvor sau de fântână în borcan, umplându-l complet. Acoperiți-l cu un capac de plastic și scuturați-l de câteva ori. Este important ca sarea să se dizolve complet și să se răspândească uniform. 

9.După ce sarea se va dizolva, deschideți borcanul și așezați frunza de viță-de-vie pe roșii.

10.Puneți pudra de muștar pe frunza de viță-de-vie. 

11.Nu trebuie să așteptați dizolvarea muștarului. Pur și simplu acoperiți borcanul cu capacul de plastic și duceți-l în pivniță, unde îl veți și păstra. 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New