Roșii ”sub zăpadă” cu usturoi la borcan (pentru iarnă)!

Fiecare gospodină are propria rețetă verificată de roșii marinate pentru iarnă. Vrem să vă prezentăm o metodă minunată de conservare a roșiilor ”sub zăpadă”. Rețeta este uimitoare datorită simplității sale. Necătând la setul minim de ingrediente și lipsa oțetului, roșiile sunt pur și simplu delicioase: dulci-aromate, ușor picante și pe placul tuturor celor, care le gustă!

INGREDIENTE (PENTRU 1 BORCAN DE 3L):

-1,5 kg de roșii;

-1 căpățână de usturoi;

-1 lingură cu vârf de sare;

-5 linguri cu vârf de zahăr;

-1 linguriță de acid citric.

MOD DE PREPARARE:

1.Așezați roșiile în borcanele curate și uscate, încercând să le umpleți cât se poate de bine, dar nu presați prea tare.

2.Turnați apă clocotită în borcane, le acoperiți cu capace și le lăsați pentru 20-30 de minute.

Sfat. Pentru ca borcanele să nu crape, puneți în ele o linguriță și turnați apa clocotită pe ea.

3.Curățați usturoiul de coajă și mărunțiți-l: îl treceți prin mașina de tocat carne sau prin răzătoarea mică, îl dați prin presă sau folosiți blenderul. Împărățiți vizual usturoiul în 3 părți (câte aproximativ 1 lingură cu vârf pentru fiecare borcan).

4.Scurgeți apa din borcane și, opțional, o puteți folosi pentru marinadă, adăugând în ea sare, zahăr și acid citric.

5.Noi însă adăugăm sare, zahăr și acid citric în fiecare borcan. După care, adăugăm și usturoiul. Amatorii de iute pot folosi câteva bucăți de ardei iute.

6.Umpleți borcanele cu apă clocotită, le acoperiți cu capace și le înfiletați. Întoarceți borcanele de mai multe ori, până se topesc zahărul și sarea. Marinada se va tulbura și va deveni albă la culoare. Se va limpezi după răcire și după ce se va așeza usturoiul.

7.Întoarceți borcanele cu susul în jos, le înveliți cu ceva călduros și le lăsați să se răcească complet.

Roșiile se vor marina și vor fi gata de a fi degustate deja peste 1 lună. Păstrați conserva la loc răcoros, dar nu este obligatoriu.

Vă dorim poftă bunăa lături de cei dragi!

New