Ruladă din două feluri de carne, cu aromă de cârnați de casă! Pentru o masă festivă!

Această ruladă din două feluri de carne este un preparat gustos, aspectuos și ideal pentru mesele festive. Poate fi servit în calitate de aperitiv, dar și ca fel principal de mâncare, alături de legume (varză de Bruxelles, sparanghel etc) sau cartofi la cuptor.

INGREDIENTE:

– 1,5 lingurițe de boabe de piper negru (sau amestec);

– jumătate de linguriță de frunze de dafin măcinate;

– 1 căpățână de usturoi;

– 2 lingurițe de sare gemă;

– 1 crenguță de rozmarin;

– 1,300 kg de spată de porc;

– 6 pulpe de pui;

– 100 g de slănină (slănină cu straturi de carne, bacon, piept afumat).

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un recipient de dimensiuni mici adăugați boabele de piper, frunzele de dafin măcinate, sarea, acele de rozmarin, usturoiul zdrobit și uleiul. Amestecați toate condimentele împreună.

2. Zdrobiți cu un pistil compoziția obținută timp de 4-5 minute, sau până când se vor omogeniza toate condimentele.

3. Tăiați o bucățică de carne (de aproximativ 100 g) și lăsați-o deoparte. O veți folosi mai târziu cu slănină.

4. Acum urmează să bateți bucata de carne cu un ciocan pentru șnițele. Trebuie să obțineți o lipie subțire și mare de carne.

Sfat: pentru a face acest lucru cât mai eficient și a nu murdări prea tare suprafața de lucru, vă recomandăm să acoperiți carnea cu o pungă din plastic. Astfel, aceasta nu se va rupe și va putea fi bătută până când va deveni foarte subțire.

5. Pentru a obține o fâșie cât mai dreaptă, tăiați din părțile unde carnea este în exces și adăugați-o în locurile lipsă.

6. Ungeți carnea cu 2 lingurițe de pastă condimentată. Pliați-o de câteva ori și lăsați-o să la o parte.

7. Dezosați pulpele de pui și îndepărtați pielea. Amplasați-le într-un rând pe o pungă din plastic, acoperiți-le și bateți-le până când veți obține o fâșie de 17 cm lățime, nu foarte subțire.

8. Ungeți și această fâșie de carne cu 2 lingurițe de pastă. Trebuie să vă mai rămână încă o linguriță de rezervă.

9. Tăiați slănina și bucățica de carne pe care ați pus-o deoparte în cubulețe mici. Adăugați-le în recipientul cu pasta condimentată rămasă, asezonați-le cu sare și amestecați-le bine.

10. Asamblați rulada: presărați suprafața de lucru cu sare, desfaceți blatul de carne de porc și adăugați carnea de pui deasupra acestuia. Repartizați umplutura de slănină doar pe 10 cm din blat (lungimea totală a blatului este de aproximativ 50 cm, iar lățimea – 20 cm). Rulați carnea sub formă de ruladă compactă.

11. Amplasați carnea pe 1-2 fâșii de folie alimentară, înfășurați-o strâns din toate părțile și puneți-o în frigider să se marineze timp de 2-24 ore, în dependență de cât timp aveți la dispoziție.

12. Încingeți o tigaie gril (puteți folosi și o tigaie obișnuită) periată cu puțin ulei.

13. Înlăturați folia alimentară și adăugați rulada în tigaie cu „cusătura” în jos. Prăjiți-o timp de 2-3 minute pe fiecare parte.

14. Ungeți forma în care veți coace carnea cu ulei. Noi am folosit un ulei infuzat cu usturoi și piper negru. Adăugați rulada și periați-o și pe ea cu puțin ulei.

15. Acoperiți-o cu o folie de aluminiu și dați-o în cuptorul preîncălzit până la 200°C timp de 1 oră, apoi micșorați temperatura până la 180°C și mai coaceți rulada încă o oră, dintre care, jumătate de oră fără folia de aluminiu, ca să se rumenească.

16. Lăsați rulada un pic să se răcească și serviți-o pe masa de sărbătoare pe un platou tapetat cu frunze de salată sau verdeață!

Cu siguranță, această ruladă aromată și suculentă va deveni preferata dvs. și a oaspeților.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New