Rulouri apetisante din piept de pui cu umplutură de șuncă și cașcaval!

Vă prezentăm o rețetă simplă și ușoară de rulouri de pui, umplute cu șuncă și cașcaval. O combinație perfectă, am spune noi!

INGREDIENTE:

– 400 g de piept de pui;

– șuncă și cașcaval (câte o felie pentru fiecare rulou);

– făină;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 100 g de ceapă;

– 10 g de usturoi;

– 150 g de ardei roșu;

– sare și piper negru după gust;

– apă;

– 100-120 ml de cremă pentru frișcă.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați și uscați carnea cu ajutorul unor prosoape de hârtie. Tăiați-o în felii cu grosimea de aproximativ 3-5 mm. Bateți feliile de carne cu un ciocan de bucătărie pe ambele părți.

2. Luați câte o felie, condimentați-o cu sare, adăugați deasupra câte o felie de șuncă și cașcaval. Apoi modelați-o în formă de rulou, îndoind mai întâi marginile lungi, ca să nu curgă umplutura în procesul de prăjire. La sfârșit, fixați „cusătura” cu o scobitoare. Noi am obținut șapte rulouri.

3. Turnați un pic de făină pe o farfurie, înmuiați rulourile și amplasați-le pe un platou.

4. Încingeți o tigaie cu ulei vegetal de floarea-soarelui, adăugați rulourile de carne și prăjiți-le timp de 7-8 minute pe ambele părți, până când se vor rumeni. Scoateți-le pe o farfurie.

5. Adăugați ceapa tăiată solzișori în uleiul rămas în tigaie. Prăjiți-o un pic, condimentați-o cu sare, adăugați usturoiul zdrobit și ardeiul tăiat bucăți. Mai prăjiți câteva minute, apoi turnați 100 ml de apă, adăugați capacul și gătiți-le timp de aproximativ 4 minute.

6. Mai adăugați 100 ml de apă și mai lăsați legumele să fiarbă timp de câteva minute. După aceasta, strecurați prăjitura printr-o sită. De asemenea, striviți bine legumele cu o lingură și colectați tot sosul din acestea.

7. Turnați sosul obținut înapoi în tigaie, adăugați rulourile de carne și 100-120 ml de smântână pentru frișcă. Gătiți-le timp de 4-5 minute și scoateți tigaia de pe foc.

8. Serviți rulourile cu sos de smântână într-o farfurie, îndepărtându-le mai întâi scobitorile.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New