Rulouri de pui cu umplutură de ciuperci pentru masa festivă!

Dacă v-ați plictisit de aceeași rețetă de ruladă de pui, vă recomandăm să încercați ceva nou și extrem de delicios! Vă prezentăm o rețetă de pulpe de pui umplute cu ciuperci. Acestea se pregătesc foarte ușor și ies foarte suculente. Încercați să le pregătiți pentru o cină când aveți oaspeți sau pur și simplu înlocuiți mezelurile pentru tartine cu această ruladă și toți membrii familiei o vor savura cu plăcere la micul dejun.

INGREDIENTE:

– 300 g de ciuperci Champignon;

– 8 pulpe superioare;

– sare, piper negru măcinat și usturoi granulat după gust;

– 100 g de cașcaval;

– 3 castraveți murați;

– 3 linguri de maioneză.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați ciupercile mășcat, adăugați-le într-o tigaie și gătiți-le fără ulei sau unt până când se va evapora tot lichidul din ele. După aceasta, condimentați-le cu puțină sare și lăsați-le să se răcească.

2. În cazul în care pulpele pe care le-ați procurat sunt cu oase, dezosați-le. De asemenea, dacă nu iubiți pielea, o puteți îndepărta și pe ea.

3. Așezați carnea pe un tocător, acoperiți-o cu o folie alimentară sau o pungă din plastic și bateți-o cu un ciocan de bucătărie. Asezonați-o pe ambele părți cu sare și piper negru după gust. Puteți adăuga oricare alte condimente pentru carne, dacă doriți.

4. Tăiați castraveții în fâșii.

5. Încorporați maioneza cu usturoiul granulat (puteți folosi și usturoi proaspăt).

6. Tăiați cașcavalul în fâșii.

7. Formați rulourile: ungeți carnea cu amestecul de maioneză și usturoi, apoi adăugați câte 1-2 linguri de ciuperci prăjite și aranjați-le la marginea bucăților de carne. Urmează să adăugați câte două fâșii de castraveți și una de cașcaval. Rulați fiecare pulpă de pui sub formă de rulou, fixându-l cu o scobitoare.

8. Tapetați o tavă cu folie de aluminiu și adăugați rulourile unul lângă altul. Ungeți carnea cu un pic de maioneză și acoperiți-o cu încă o fâșie de folie de aluminiu.

9. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți rulourile pe parcursul a aproximativ 30 minute. Cu zece minute înainte să fie gata, puteți îndepărta folia ca să se rumenească deasupra.

Rulada de pui cu ciuperci este foarte suculentă – un aperitiv demn de masa de sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New