Rulouri din carne de porc – cu un gust foarte aromat de cârnați de casă!

Un adevărat deliciu, pe care vi-l recomandăm cu mare drag! Se pregătește foarte simplu și ușor și poate fi combinat cu multe garnituri la alegere!

INGREDIENTE:

– 500 g de carne de porc;

– 1 linguriță de piper negru măcinat;

– 1 linguriță de usturoi granulat;

– sare (după gust);

Pentru umplutură:

– 250 g de slănină proaspătă, de preferință spată;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 3 căței de usturoi;

– 1 frunză de dafin;

– 300 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați carnea, uscați-o și tăiați-o în felii transversale, cu o grosime de aproximativ 1 cm.

2. Luați câte două felii de carne, acoperiți-le cu o pungă de plastic și bateți-le cu un ciocan de bucătărie, până când veți obține o felie subțire.

Sfat: Cu cât le veți bate mai mult, cu atât mai puțin se vor desface în timpul prăjirii.

3. Încorporați într-un recipient sarea, piperul negru măcinat și usturoiul granulat. Luați câte o felie bătută de carne și presărați-o cu puțin amestec de condimente. Așezați-le una peste alta într-un castron.

4. Pregătiți umplutura: tăiați slănina sau spata în formă de cubulețe mărunțele și transferați-o într-un bol.

5. Decojiți cățeii de usturoi și tăiați-i mărunt. Adăugați-i la slănină. Asezonați amestecul cu sare și piper negru măcinat și amestecați.

6. Luați câte o felie de carne, adăugați o linguriță de umplutură la marginea acesteia și rulați-o în formă de rulou. După aceasta, fixați-l pe fiecare în parte cu ață alimentară.

Sfat: Ca să vă fie mai ușor să îndepărtați ața după prăjire, vă recomandăm să nu o legați. Lăsați capetele libere, deoarece carnea își va menține bine forma și așa.

7. Încingeți o tigaie cu puțin ulei, așezați rulourile cu „cusătura” în jos și prăjiți-le pe ambele părți la foc mare, până când se vor rumeni, fără să le acoperiți cu capacul.

Sfat: Noi am lăsat un rulou nefixat cu ață, ca să vedem dacă se va desface sau nu. Dacă doriți, puteți face și dvs. așa, ca să știți cum să le pregătiți data viitoare.

8. Transferați rulourile pe o farfurie. Vărsați uleiul din tigaie într-o crăticioară. Clătiți grăsimea rămasă cu 300 ml de apă și vărsați-o și pe ea în cratiță.

9. Îndepărtați ațele și puneți rulourile în cratiță. Adăugați o frunză de dafin și gătiți-le la foc mediu, cu capacul acoperit, timp de 30 de minute.

10. Peste jumătate de oră, puteți servi rulourile obținute alături de garnitura preferată! Noi am ales să le combinăm cu o saltă de ardei dulce și cartofi copți.

Apropo! Ruloul pe care nu l-am legat cu ață, și-a păstrat bine forma până la sfârșit. Acest lucru a fost favorizat de faptul că am bătut carnea foarte bine de la bun început.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New