Rulouri din carne de porc. Rețeta este simplă, umplutura lor poate fi schimbată după gustul fiecăruia și pot fi gătite atât la cuptor, cât și pe tigaie!

Rulourile suculente și apetisante de carne sunt întotdeauna actuale pe masa de sărbătoare! Se prepară ușor, fie pe tigaie, fie la cuptor și permit experimentarea nelimitată: umpluturile lor pot fi schimbate după gustul și fantezia dumneavoastră. Rulourile de carne pot fi servite cu orice garnitură. De asemenea, puteți să le pregătiți în prealabil și să le păstrați la congelator. Sunt delicioase, sățioasă și festive! Iar voi cum le pregătiți? Așteptăm răspunsurile voastre în comentarii!

INGREDIENTE:

-800 g de cotlet de porc;

-o ceapă;

-200 g de cașcaval;

-4 castraveți marinați (mici);

-100 g de unt;

-4 căței de usturoi;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-verdeață — după gust;

-făină sau pesmet — pentru tăvălirea rulourilor;

-ulei — pentru prăjit.

Aceste rulouri pot fi pregătite din piept de pui.

Alte exemple de umplutură: prune uscate, caise uscate, ciuperci prăjite, orice legume etc.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați carnea de porc. Tăiați-o în felii cu grosimea de 7-8 mm.

2.Acoperiți fiecare felie de carne cu folie alimentară și bateți-o cu ciocanul pentru carne pe ambele părți. Ea trebuie să devină plată și foarte subțire.

3.Amestecați untul moale cu usturoiul trecut prin presa de usturoi și verdeața mărunțită (noi am folosit mărar).

4.Dați castraveții marinați prin răzătoarea mare.

5.Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

6.Presărați fiecare felie de carne cu sare și piper negru măcinat (pe ambele părți). Ungeți-o cu o linguriță de unt aromat. Apoi puneți o cantitate potrivită de castraveți rași și cașcaval ras în apropiere de una dintre marginile ei scurte.

7.Rulați felia de carne sub formă de rulou compact, îndoindu-i marginile laterale spre interior, ca să-i sigilați cât mai bine umplutura. Fixați marginea liberă a ruloului cu o scobitoare sau înfășurați-l cu ață alimentară.

8.Procedând similar, pregătiți toate rulourile.

9.Tăvăliți rulourile prin făină sau pesmet.

10.Prăjiți-le pe o tigaie bine încinsă, în care ați turnat o cantitate mică de ulei: pe foc mare, pe toate părțile. Astfel carnea va rămâne mai suculentă și va deveni mai gustoasă, iar rulourile își vor menține mai bine forma.

11.Tăiați ceapa în semiluni subțiri și răspândiți-o pe tava de copt.

12.Puneți rulourile prăjite pe suprafața ei, îndepărtând scobitorile sau ața alimentară de pe ele.

13.Acoperiți tava cu folie de aluminiu. Coaceți rulourile timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180-190°C. Ele sunt gata!

14.Dacă doriți, puteți să le presărați cu cașcaval ras și să le coaceți pe parcursul a încă 10 minute, până când acesta se va topi, fără folie de aluminiu.

15.Serviți rulourile de carne cu garnitura dumneavoastră preferată!

Dacă nu aveți cuptor, puteți să gătiți rulourile pe tigaie: după ce le veți prăji pe toate părțile, pe foc mare, scoateți-le din tigaie și îndepărtați scobitorile sau ața alimentară de pe ele. Puneți-le înapoi în tigaie, adăugând puțină apă, supă de carne sau sosul, care vă place. Înnăbușiți-le până vor fi gata, sub capac.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New