Salată festivă cu piept de pui, legume și brânză topită!

Încercați să pregătiți această salată pentru masa de sărbătoare: ea este ușoară, suculentă, delicioasă și aspectuoasă. Toți musafirii dumneavoastră vor fi mulțumiți!

INGREDIENTE:

-400 g de piept de pui;

-3-4 cartofi fierți;

-4 ouă fierte;

-200 g de brânză topită (înainte de utilizare dați-o la congelator pentru 60 minute);

-o conservă de porumb dulce;

-2 cepe;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-curcuma măcinată, curry roșu — după gust;

-ierburi italiene — după gust;

-ulei de măsline — după gust;

-maioneză — după gust.

Pentru marinarea cepei: 

-o linguriță de zahăr;

-o linguriță de sare;

-o lingură de oțet de masă 9%;

-apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați pieptul de pui. Tăiați-l în felii groase, longitudinale (noi am avut 2 piepturi de pui și l-am tăiat pe fiecare dintre ele în 2 felii).

2.Întindeți bucățile de carne pe un tocător și acoperiți-le cu folie alimentară. Bateți-le cu ciocanul pentru carne pe ambele părți.

3.Presărați feliile de carne cu sare, piper negru măcinat, curcuma măcinată, curry roșu și ierburi italiene după gust (pe ambele părți).

4.Apoi ungeți-le cu ulei de măsline pe ambele părți, folosind pensula de silicon.

5.Pregătiți dreptunghiuri de hârtie de copt (în funcție de dimensiunea și numărul feliilor de carne). Puneți o felie de carne pe jumătate de dreptunghi de hârtie și acoperiți-o cu jumătatea lui liberă, presând bine cu mâinile. La sfârșit puteți să tăiați excesul de hârtie din jurul cărnii cu foarfecele de bucătărie.

6.Procedați similar cu toate feliile de carne.

7.Puneți feliile de carne, învelite în hârtie, pe o tigaie uscată și încinsă. Prăjiți-le timp de câte 1.5-2 minute pe fiecare parte.

8.După ce carnea se va răci, tăiați-o în cubulețe.

9.Tăiați ceapa în cubulețe și puneți-o într-un bol adânc. Adăugați o linguriță de zahăr, o linguriță de sare și o lingură de oțet de masă 9%. Turnați apă peste ceapă, astfel încât să o acoperiți complet. Amestecați. Lăsați ceapa să se marineze pe parcursul a 10-15 minute.

10.Asamblați salata: dați cartofii fierți prin răzătoarea mare și răspândiți-i uniform, sub formă de cerc, pe un platou rotund, fără să-i presați. Acoperiți-i cu maioneză după gust.

11.Răspândiți cubulețele de carne pe stratul de cartofi rași.

12.Transferați ceapa marinată într-o strecurătoare și așteptați până când se va scurge tot lichidul de pe ea. Apoi răspândiți-o pe stratul de carne și ungeți-o cu maioneză după gust.

13.Separați albușurile și gălbenușurile ouălor fierte. Dați gălbenușurile prin răzătoarea mare, răspândindu-le pe suprafața stratului de ceapă.

14.Răspândiți porumbul dulce pe suprafața salatei și ungeți-l cu maioneză după gust.

15.Dați brânza topită (ținută în prealabil la congelator) prin răzătoarea mare, răspândindu-o pe suprafața porumbului dulce (în cazul nostru brânza s-a topit foarte repede, deoarece nu a fost ținută suficient la congelator). Ungeți-o cu puțină maioneză.

16.Dați albușurile prin răzătoarea mică și răspândiți-le pe suprafața salatei.

17.Dați salata la frigider pentru 60 minute.

18.Apoi puteți să o serviți pe masa de sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New