Salată în straturi cu vinete ”Napoli” – gustoasă și consistentă!

Salată ”Napoli” cu vinete. Încă un deliciu cu vinete ușor și perfect pentru orice sărbătoare. Vinetele coapte împreună cu roșiile proaspete, usturoiul picant și cașcavalul consistent se îmbină într-o salată în straturi care va impresiona toți invitații.

INGREDIENTE:

-2-3 vinete;

-2-3 roșii;

-100-150 gr de cașcaval;

-4 ouă fierte;

-50-70 gr de nuci;

-3 căței de usturoi;

-maioneză;

-sare și piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați vinetele, le înțepați în câteva locuri (să nu explodeze în timpul coacerii) cu furculița sau scobitoarea și le dați la cuptor pentru 20-30 de minute la temperatura de 200°C.

2.Între timp, descojiți roșiile: mai întâi le crestați, apoi le opăriți timp de 1-1,5 minute. Îndepărtați coaja și le tăiați cuburi mici. Transferați roșiile pe o sită, să se scurgă de lichidul în exces.

3.Dați ouăle și cașcavalul prin răzătoarea mare.

4.Scoateți vinetele din cuptor, îndepărtați coaja cât sunt fierbinți, apoi le lăsați să se răcorească și le tăiați cuburi mici.

5.Amestecați vinetele cu usturoi dat prin presă, nuci mărunțite, sare și piper.

6.Puneți un inel detașabil uns cu ulei pe platoul de servire și începeți să așezați salata în straturi: vinete cu nuci, maioneză, roșii, maioneză, ouă, puțin mai multă maioneză și, la sfârșit, cașcaval.

Acoperiți salata cu folie de plastic și o dați la frigider pentru cel puțin 1 oră. Apoi îndepărtați inelul și serviți salata. Este mai puțin obișnuită, dar vă asigurăm că e delicioasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New