Șaptesprezece idei, care vă vor ajuta să organizați locurile de depozitare a mărunțișurilor în apartamentele foarte mici!

Ah, câte este de dificil să găsești spațiu liber pentru depozitare într-un apartament mic. Aici e important lucrurile principale să fie aranjate, iar mărunțișurile vor încăpea cumva prin colțuri. Dar timpul nu stă pe loc și designerii continuă să creeze sisteme ergonomice de depozitare, luând în considerație suprafața oricăror apartamente.

1. USCĂTORUL RABATABIL PENTRU RUFE

Uscătorul rabatabil, fixat pe unul dintre pereții balconului, vă va ajuta să rezolvați problema absenței spațiului pentru uscarea rufelor pe balconul mic.

2. DULĂPIORUL ÎNCORPORAT

Dulăpiorul încorporat în peretele din spatele oglinzii.

Inițial veți crede că aceasta este o simplă oglindă atârnată pe perete. Dar, de fapt, după ea se ascunde un dulăpior destul de încăpător, potrivit pentru depozitarea medicamentelor sau produselor cosmetice.

3. BIROUL – MĂSUȚĂ DE TOALETĂ

Biroul cu surpriză.

Un birou clasic, care se transformă rapid într-o măsuță de toaletă cu oglindă mare și un organizator încăpător pentru produsele cosmetice.

4. RAFTUL PENTRU ROȚI

Raftul pentru roțile de la mașină.

Dacă aveți un automobil, dar nu aveți garaj personal pentru el, vă veți ciocni neapărat de problema păstrării cauciucurilor sezoniere. După părerea noastră puteți să soluționați dilema respectivă cu ajutorul unei simple construcții metalice. Fixați-o pe unul dintre pereții balconului și aranjați cu grijă cauciucurile de schimb pe ea.

5. MASA PLIABILĂ PENTRU CĂLCAT

Masa pliantă pentru călcat, ascunsă într-un sertar.

Când este desfăcută, masa de călcat ocupă destul de mult spațiu. Păstrarea ei în starea respectivă este un lux nepermis pentru proprietarii apartamentelor mici. În aceste condiții ar fi mai bine să atrageți atenția la masa compactă de călcat, integrată în unul dintre sertarele dulapului.

6. DULĂPIORUL SECRET

Dulăpiorul secret de sub pervaz.

Folosiți peretele lat de sub pervaz pentru amenajarea unui sistem dosit de păstrare. După părerea noastră un asemenea dulăpior este o alternativă minunată pentru dulapurile mari tradiționale.

7. CANAPEAUA CU LADĂ PENTRU ÎNCĂLȚĂMINTE

O canapea-taburet compactă, cu organizator încăpător pentru păstrarea încălțămintei. Ea este un accesoriu minunat pentru antreul sau holul mic și vă va scuti de necesitatea cumpărării rafturilor speciale pentru încălțăminte.

8. PĂSTRAREA ÎN POZIȚIE VERTICALĂ

Păstrarea verticală a încălțămintei.

Încălțămintea de vară, cu talpă joasă, poate fi păstrată în suporturi speciale, din carton, pentru încălțăminte. Acest truc vă va permite să faceți ordine în dulap și să scăpați de mulțimea de cutii pentru încălțăminte.

9. ETAJERA ÎNGUSTĂ

Etajera îngustă, cu rotițe.

O gospodină bună nu are niciun colț în plus în bucătărie. Chiar mai mult, ea niciodată nu are suficient spațiu. Dacă vă regăsiți în această descriere, atrageți atenția la etajera îngustă, dotată cu rotițe. Fiind compactă, ea poate fi introdusă chiar și într-o crăpătură mică, care întotdeauna există între frigider și perete. Puteți să o folosiți pentru păstrarea borcănelelor cu condimente și sticluțelor cu sosuri.

10. PATUL CU LĂDIȚE

Patul cu carcasă funcțională.

Un pat modern, cu saltea rabatabilă și carcasă funcțională, care constă dintr-o mulțime de compartimente pentru păstrarea celor mai diferite lucruri, începând cu prosoapele și terminând cu hainele voluminoase de iarnă.

11. RAFTUL PENTRU CHIUVETĂ

Raftul compact, detașabil, pentru chiuvetă este un sistem ergonomic de păstrare, care permite luarea tuturor obiectelor de pe marginile chiuvetei și căzii.

12. ORGANIZATORUL GOSPODĂRESC

Organizatorul gospodăresc de pe ușă.

Orice ușă dintre camere poate fi transformată într-un sistem funcțional de păstrare, atârnând un organizator gospodăresc din pânză sau plastic pe ea.

13. LADA DE SUB SCARĂ

Sistemul de depozitare de sub scară.

Puteți să confecționați lăzi destul de încăpătoare pentru păstrarea hainelor și încălțămintei sezoniere sub treptele scării.

14. UN DULAP MIC

Un dulap mic, cu tocător și coșuri de gunoi.

Un exemplu uimitor de amenajare optimă a bucătăriei: un întreg sistem extensibil, care constă dintr-un tocător mare și coșuri de gunoi, ascunse după fațada clasică a dulapului din bucătărie.

15. MASA RABATABILĂ

Masa rabatabilă, fixată de perete.

Masa rabatabilă, fixată de perete, este un mod minunat de amenajare a locului de prânzit într-o bucătărie minusculă.

16. COȘURILE TIP GRILAJ

Coșurile tip grilaj, atârnate pe ușă.

Coșurile tip grilaj reprezintă încă o metodă de utilizare suplimentară a suprafeței plate a ușii. În acest fel puteți să păstrați gențile, cărțile, jucăriile și alte mărunțișuri.

17. MASCA MULTIFUNCȚIONALĂ

Masca chiuvetei.

Masca stilată, compactă și funcțională de sub chiuvetă, în care puteți să ascundeți atât țevile, cât și o mulțime de lucruri utile.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!

New