Săpunul de rufe — soluția pentru multe probleme din grădină și livadă. Remediul preferat al bunicilor noastre!

Săpunul de rufe vă poate ajuta să rezolvați multe dintre problemele, care apar în grădină și livadă. Astfel puteți să evitați folosirea compușilor chimici complecși și dăunători! Tot ce trebuie să faceți este să aplicați din timp soluția de săpun de rufe în grădină, ca să uitați de toate nenorocirile provocate de boli și insectele dăunătoare.

Săpunul de rufe este cunoscut pentru proprietățile sale protective împotriva afidelor. Acestea pot să atace multe plante — nu numai trandafirii. Dacă afidele și-au făcut apariția pe o oarecare plantă, fiți siguri că în curând vor fi afectate și altele. 

Luați 100 g de săpun de rufe (sau săpun de potasiu — încă mai bine) și dați-l prin răzătoarea mică. Dizolvați-l într-un litru de apă fierbinte. Apoi adăugați încă 9 litri de apă la temperatura camerei. Turnați soluția obținută în pulverizator și stropiți plantele și pomii din grădină și livadă cu ea. Săpunul de rufe este sigur atât pentru plantele decorative, cât și pentru cele roditoare.

Dacă în grădina voastră s-a iscat o asemenea problemă, precum făinarea, atunci puteți să o combateți cu ajutorul săpunului de rufe sau săpunului de potasiu (ambele sunt eficiente, dar săpunul de potasiu este mai valoros, datorită potasiului din compoziția sa).

La fel, radeți 100 g de săpun și dizolvați-l în apă fierbinte. Apoi adăugați o lingură de sodă calcinată. Diluați soluția cu apă la temperatura camerei până la volumul de 10 litri. Turnați-o în pulverizator și prelucrați toate plantele afectate de făinare cu ea. Efectul va fi extraordinar și, cel mai important, obținut fără utilizarea substanțelor toxice!

Spor la grădinărit!

New