Scoarță de copac pentru substratul orhideelor. De ce să o cumpărați? Mai bine pregătiți-o singuri!

Unul dintre cele mai comune tipuri de substrat pentru orhidee este scoarța de copac. Ea poate fi colectată și pregătită manual, fără să cheltuiți prea mulți bani pe ea în magazine. Pentru ca scoarța să fie potrivită sută la sută pentru plantarea orhideelor, va fi nevoie să depuneți puțină muncă în etapa de pregătire a acesteia. Însă partea pozitivă este că puteți prepara scoarță din orice bucată dorită de lemn.

Deci, nu vă mirați, dar aceasta va trebui fiartă. Ceea ce rămâne de știut este cum să o faceți în modul cel mai corect.

Scoarța excesiv de subțire nu este potrivită și, în mod ideal, grosimea și lățimea bucăților nu trebuie să fie mai mică de 2,5 cm. Una din cele mai potrivite este scoarța de conifere, ale cărei reziduuri de rășină reprezintă un antiseptic natural și protejează lemnul de diferite boli fungice. Aceasta poate fi colectată de pe cioturi sau de pe trunchiurile copacilor. De asemenea, pentru acest scop puteți folosi și surcele sau bucăți de lemn, pe care mulți oameni le folosesc pentru foc.

După ce ați selecționat cantitatea potrivită de scoarță, rupeți-o astfel încât bucățile să se potrivească perfect în vasul de gătit. De asemenea, vă recomandăm să o lătiți în prealabil pentru a scăpa de orice exces de murdărie și pentru a-i „evacua” pe foștii ocupanți. Așezați scoarța cât mai compact în recipientul ales.

Plasați o cărămidă deasupra pentru ca să nu plutească în timpul gătitului. Turnați apă, încât să o acoperiți, ceea ce este foarte important. Puneți vasul pe foc, aduceți apa în punctul de fierbere și continuați să o gătiți timp de încă o oră la foc mediu. În acest timp, scoarța va ceda excesul de rășină. De asemenea, tratamentul termic îndelungat va face ca aceasta să poată absorbi bine umiditatea și să o restituie treptat în timpul utilizării ulterioare.

Scoateți vasul de pe foc și lăsați-o să se răcească, apoi separați bucățile tari de excesul moale.

Împărțiți scoarța în bucăți de mărimea dorită și în modul cel mai confortabil pentru dvs.

În caz de necesitate, puteți îndepărta mușchiul din exterior și răzui lemnul înmuiat din interior. Tot ce rămâne de făcut este să o lăsați să se usuce și să o folosiți pentru plantarea orhideelor, în funcție de necesități.

Randamentul aproximativ al scoarței pentru plantarea orhideelor este de 1:2.

Spor la treabă!

New