Secretul celor mai reușite clătite franțuzești!

Trebuie doar să amestecați toate ingredientele în ordinea corectă și veți obține niște clătite perfecte. Puteți să le savurați pur și simplu cu smântână sau gem, sau să le umpleți cu carne sau brânză de vaci.

INGREDIENTE:

– 500 ml de lapte;

– 225 g de făină;

– 3 ouă;

– 40 g de zahăr;

– 40 g de unt;

– 1 praf de sare;

– 2 linguri de extract de vanilie sau zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați făina, sarea și zahărul într-un bol. Amestecați-le cu un tel.

2. Efectuați o adâncitură în făină și adăugați ouăle. Începeți să încorporați treptat ouăle cu făina, amestecându-le în centrul bolului prin mișcări circulare. Astfel, făina se va încorpora de la sine cu ouăle și nu se vor forma cocoloașe.

3. Turnați treptat laptele și continuați să amestecați. Acesta trebuie să fie puțin mai cald decât temperatura camerei. În prima etapă de amestecare, va fi nevoie să adăugați aproximativ 200 ml de lapte, astfel încât să puteți mixa aluatul și să nu fie prea solid.

4. Topiți untul în cuptorul cu microunde și adăugați-l la aluat. Datorită faptului că adăugăm unt, clătitele noastre nu se vor lipi de tigaie și nici nu va trebui să ungem tigaia cu unt sau ulei.

5. Adăugați restul cantității de lapte și amestecați ușor. Iată de ce este important ca laptele să fie cald. Deoarece dacă acesta va fi rece, untul se va întări, transformându-se în cocoloașe. În acest caz, doar cu mixerul veți reuși să rezolvați problema.

6. Adăugați extractul de vanilie.

7. Prăjiți clătitele pe o tigaie încinsă până când se vor rumeni pe ambele părți. Din această cantitate de aluat, noi am obținut 17 clătite.

Dintr-un minim de ingrediente obișnuite veți obține clătite subțiri și gustoase, perfecte pentru a fi umplute cu ceea ce vă place mai tare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New