Secretul pandișpanului, care poate înlocui un tort complex! Niciodată nu se lasă!

Vă plac pandișpanele umede și însiropate, dar nu ați găsit încă rețeta ideală? Atunci aceasta este chiar pentru voi! Datorită unui mic secret, pandișpanul preparat după ea iese într-atât de umed și suculent, încât poate fi mâncat în loc de tort, chiar și fără cremă!

INGREDIENTE:

-6 ouă;

-190 g de zahăr;

-100 g de făină;

-30 g de pudră de cacao;

-o linguriță de praf de copt;

-80 g de unt;

-o linguriță de extract de vanilie sau 8 g de zahăr vanilat;

-un praf de sare.

Pandișpanul poate fi copt într-o tavă cu diametrul de 22-24 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți ouăle, zahărul și un praf de sare într-un bol adânc și termorezistent. Încălziți-le pe bain-marie până când tot zahărul se va dizolva, amestecând continuu. Verificați compoziția cu degetul: ea trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte.

2.Luați compoziția de ouă de pe bain-marie și bateți-o cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 7-10 minute, până când se va transforma într-o spumă pufoasă, voluminoasă, albicioasă și persistentă (șanțurile lăsate cu degetul nu trebuie să dispară imediat de pe suprafața ei).

3.Adăugați aproximativ jumătate din făina combinată și cernută împreună cu pudra de cacao și praful de copt. Amestecați cu spatula, realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

4.Puneți câteva linguri de aluat într-un bol mic și amestecați-l cu untul topit și răcit. Apoi încorporați-l în restul aluatului, amestecând prin același tip de mișcări (pasul 3).

5.Adăugați restul ingredientelor uscate în aluat. Amestecați în mod similar, ca să obțineți un aluat pufos și pandișpanul să crească bine în timpul coacerii.

6.Tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt (noi am folosit un inel reglabil, căruia i-am închis fundul cu folie de aluminiu). Pereții ei nu trebuie unși sau acoperiți cu hârtie de copt, deoarece aluatul crește în timpul coacerii, agățându-se de acești pereți.

7.Transferați aluatul în tava pregătită. Răspândiți-l uniform.

8.Coaceți pandișpanul timp de aproximativ 50 minute în cuptorul preîncălzit până la 170-175°C‌. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră! Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

9.Opriți focul din cuptor și lăsați blatul în el, cu ușa întredeschisă, pentru încă 10-15 minute.

10.Apoi scoateți-l din cuptor și din tavă. Așteptați până când se va răci complet.

11.Înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider peste noapte. Astfel el se va tăia ușor, fără să se fărâmițeze. Dacă vreți să-l serviți ca atare, omiteți acest pas.

12.Tăiați pandișpanul în blaturi și pregătiți tortul.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New