Sos picant de roșii cu ardei și mere (pentru iarnă). O rețetă simplă, fără sterilizare!

Sosul picant de roșii cu ardei și mere se prepară ușor, fără multe bătăi de cap. Poate fi servit cu orice fel de mâncare. Suntem siguri că o să vă placă și că veți include rețeta lui în carnețelul cu rețete de conserve. Încercați neapărat să conservați măcar vreo două borcane cu acest sos delicios și aromat!

INGREDIENTE:

-2500 g de roșii (preferabil, prunișoare);

-1500 g de ardei dulci roșii;

-1000 g de mere dulci-acrișoare;

-2-4 ardei iuți;

-3 căpățâni de usturoi (75 g);

-150 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-1.5 linguri de sare neiodată (sau după gust);

-4 linguri de zahăr (sau după gust);

-50 ml de oțet 9%;

-o legătură de pătrunjel.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine toate ingredientele. Curățați roșiile și merele de cotoare (nu le îndepărtați coaja), ardeii grași și ardeii iuți — de codițe, semințe și nervuri. Asigurați-vă că nu prezintă porțiuni cu semne de alterare, care trebuie înlăturate. Tăiați-le în bucăți, care să treacă ușor prin mașina de tocat carne. 

2.Treceți roșiile și merele prin mașina de tocat carne, punându-le într-un vas. 

3.Treceți ardeii dulci și ardeii iuți prin mașina de tocat carne, punându-i în alt vas. 

4.Puneți roșiile și merele într-un tuci cu volumul de minim 5 litri. Fierbeți-le timp de 30 minute din momentul clocotirii, pe foc mic, amestecând frecvent, ca să nu se ardă. 

5.Adăugați ardeii grași și ardeii iuți, uleiul rafinat de floarea-soarelui, sarea și zahărul. Amestecați. Fierbeți sosul pe parcursul a încă 20 minute. Gustați-l și, dacă este necesar, mai asezonați-l cu sare și/sau zahăr.

6.Adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi, pătrunjelul mărunțit și oțetul. Amestecați. Fierbeți sosul timp de încă 10-15 minute. 

7.Luați-l de pe foc și transferați-l îndată în borcane sterilizate. Acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le ermetic. 

8.Înveliți borcanele cu o pătură călduroasă până se vor răci complet. 

9.Puneți conservele obținute la locul de păstrare. 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New