Stimulator de înrădăcinare pentru butași!

Înmulțirea prin butași vă poate ajuta să obțineți multe plante noi. Însă unii butași dezvoltă rădăcini mult mai greu decât alții. De aceea, puteți să folosiți stimulatorii de înrădăcinare. Există multe variante disponibile: atât comerciale, cât și populare. Astăzi vă vom povesti despre propolis. Pe lângă celelalte proprietăți folositoare, pe care le are, el contribuie și la stimularea înrădăcinării butașilor noi.

Propolisul este un compus vâscos și lipicios, numit și clei de albine, care constă din rășini vegetale, polen și secreții ale glandelor salivare ale albinelor. De asemenea, el conține flavonoide, uleiuri eterice și vitamine (A, C, E, din grupul B), aminoacizi și minerale (potasiu, siliciu, aluminiu, cupru, fier, crom, fosfor, titan și vanadiu). Cum numai această compoziție magică ajunge în apa, în care se află butașii, rădăcinile încep să se dezvolte rapid.

AVEȚI NEVOIE DE:

-5 g de propolis pur sau 3 linguri de tinctură de propolis;

-300-400 ml de apă.

MOD DE LUCRU:

1.Dizolvați propolisul în apă. Turnați soluția obținută într-un pahar sau borcan potrivit. 

2.Scufundați baza butașilor în soluția de propolis și lăsați-i să interacționeze cu ea pe parcursul a 2 zile.

3.Apoi scoateți butașii din ea și puneți-i în apă curată.

4.Dacă nu aveți propolis pur, puteți să folosiți tinctură de propolis. Ea poate fi cumpărată din farmacie. Turnați 3 linguri de tinctură pe o farfurie mică și puneți-o deoparte pentru 5-6 ore, ca să se evapore alcoolul din ea. Apoi turnați-o în apa, în care veți înrădăcina butașii.

Spor la grădinărit!

New