Subtilitățile butășirii de toamnă a trandafirilor: secretele unei înrădăcinări cu succes!

Butășirea de toamnă este un pic diferită de cea de primăvară și de vară, deoarece trandafirii sunt deja lemnificați și, prin urmare, mai ușor de butășit și de înrădăcinat. Șansa de a vă bucura de o plantă bogat înfloritoare în primăvară/vară este semnificativ mai mare. Cu toate acestea, există o serie de reguli care trebuie să fie cunoscute pentru a putea asigura un bun proces de înrădăcinare.

Tăiați butașii cât mai aproape posibil de baza tufei. Butașii respectivi se vor înrădăcina mai bine.

Folosiți o lamă sau o foarfecă de grădină pentru a realiza o tăietură în unghi de 45 de grade și pentru a maximiza zona de înrădăcinare.

Pe butași este suficient să lăsați 3 muguri – nu sunt necesari mai mulți.

Plantați butașii într-un sol foarte afânat, nutritiv și umed. Puteți opta pentru un amestec de substrat nutritiv și nisip de râu. Înainte de plantare, butașii trebuie să fie înmuiați într-un preparat care stimulează rădăcinile. După plantare, acoperiți câte 3-4 butași simultan cu o sticlă de 1,5 litri tăiată în jumătate. Folosiți partea cu capac, ca să aibă un mic orificiu pentru aerisire.

La o săptămână după plantare, ridicați sticla și verificați dacă la baza butașilor nu există urme de înnegrire. Dacă există, atunci eliminați imediat acești butași de lângă ceilalți, astfel încât să nu se molipsească și ei de boli fungice.

Solul trebuie să fie menținut umed, însă nu trebuie să rămână niciodată stagnant. Trandafirul poate fi plantat la locul său permanent și fără sticlă atunci când butașii au crescut până când ies din gaura sticlei. Cel mai bine este să faceți acest lucru pe o vreme umedă și răcoroasă.

Acestea au fost toate secretele și trucurile pentru înrădăcinarea cu succes a trandafirilor de toamnă!

New