Sunt înfulecate, fără să reușească să se răcească! Pateuri sau plăcinte cu brânză sărată!

De fiecare dată pregătim o porție dublă de plăcinte cu brânză sărată și întotdeauna sunt prea puține. Aluatul fin se combină excelent cu umplutura lor. Vă recomandăm să le încercați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-300 ml de apă;

-o lingură de zahăr;

-15 g de drojdie proaspătă sau 8 g de drojdie uscată;

-aproximativ 525 g de făină;

-40 ml de ulei;

-o linguriță de sare.

Pentru umplutură:

-500-600 g de brânză sărată;

-un ou;

-sare — după gust;

-verdeață — după gust (opțional).

Altele: ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați drojdia fărâmițată și zahărul până se vor lichefia.

2.Adăugați apa caldă și 2 linguri de făină. Amestecați.

3.Acoperiți plămădeala cu folie alimentară și lăsați-o să se „odihnească” timp de 30 minute într-un loc cald. Pe suprafața ei trebuie să se formeze „căciula” spumoasă caracteristică.

4.Adăugați sarea și uleiul. Amestecați.

5.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați aluatul cu lingura, iar apoi frământați-l cu mâinile pe parcursul a 5 minute. El trebuie să fie omogen, moale și ușor lipicios. Aveți grijă să nu-l îmbibați cu prea multă făină!

6.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 1-1.5 ore, până își va dubla volumul, într-un loc cald.

7.Pregătiți umplutura: fărâmițați brânza sărată cu furculița sau dați-o prin răzătoarea mare. Adăugați sare după gust și oul. Amestecați foarte bine. Dacă doriți, puteți să adăugați verdeață mărunțită.

8.Modelați plăcintele: lucrând pe masa presărată cu făină, frământați puțin aluatul dospit, după care divizați-l în 15 bucățele egale. Modelați-le sub formă de biluțe, acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 10 minute.

9.Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți fiecare biluță de aluat într-o turtiță rotundă și subțire.

10.Răspândiți aproximativ o lingură de umplutură pe jumătate din suprafața ei.

11.Acoperiți umplutura cu jumătatea liberă a turtiței. Lipiți foarte bine marginile turtiței, după care întindeți-o puțin cu sucitorul, ca să răspândiți uniform umplutura din interiorul ei.

12.Prăjiți plăcintele într-o cantitate moderată de ulei încins, pe foc moderat, timp de câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se vor rumeni.

13.Transferați-le pe prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.

14.Serviți plăcintele cât sunt fierbinți. Se potrivesc excelent cu ciorbele și supele!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New