Super desert preparat în 10 minute!

Un desert delicios și folositor din brânză dulce de vaci, care se prepară propriu-zis în câteva minute. El va fi pe placul tuturor, chiar și al celor care nu iubesc brânza!

INGREDIENTE:

-500 g de brânză dulce de vaci (trebuie să fie naturală, fără grăsimi vegetale și alte componente inutile; noi am folosit brânză degresată);

-50 ml de lapte;

-40 g de zahăr (sau după gust);

-10 g de zahăr vanilat;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-25-30 g de pudră de cacao;

-30 g de unt;

-un praf de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți brânza dulce de vaci, laptele, bicarbonatul de sodiu, zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare într-un bol termorezistent. Pasați-le cu blenderul până la omogenizare (dacă doriți, puteți să adăugați deodată untul moale și pudra de cacao).

2.Puneți bolul pe bain-marie și încălziți compoziția din el, amestecând continuu. Brânza acidă va intra în reacție cu bicarbonatul de sodiu și va începe să se topească. Procesul de topire durează aproximativ 5 minute.

3.După ce brânza se va topi, adăugați pudra de cacao și untul (dacă nu le-ați adăugat la început). Amestecați până la omogenizare și luați bolul de pe bain-marie.

4.Transferați compoziția rezultată într-o formă. Răspândiți-o uniform. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei. Apoi dați-o la frigider pentru 1-2 ore.

5.Serviți brânza topită de ciocolată și bucurați-vă de gustul ei minunat! Ea este moderat de dulce, foarte aromată și gustoasă!

Trebuie să menționăm faptul că brânza topită poate fi densă și stabilă (ca în cazul nostru) sau poate rămâne mai moale, ca o pastă tartinabilă. Totul depinde de consistența și conținutul de grăsime ale brânzei dulci de vaci!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New