Tartă cu blat de cartofi și umplutură de varză!

Această tartă delicioasă poate fi pregătită chiar și din piureul de cartofi, care a rămas după o altă masă! Este deosebit de gustoasă, când doar este scoasă din cuptor.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

-6 cartofi;

-un ou;

-30 g de unt;

-4-7 linguri de făină.

Pentru umplutură:

-2 cepe;

-un morcov;

-100 g de slănină (opțional);

-500 g de varză albă;

-50 g de piept afumat de porc (opțional);

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-busuioc — după gust;

-ulei — pentru prăjit.

Noi am copt tarta pe o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 25 x 40 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: fierbeți cartofii în apă ușor sărată până vor fi gata. Scoateți-i din apă și lăsați-i să se răcească până la temperatura camerei (astfel ei vor „cere” mai puțină făină). Pisați-i cu zdrobitorul pentru piure.

2.Adăugați oul și untul moale. Amestecați.

3.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie moale și ușor lipicios.

4.Pregătiți umplutura: tăiați slănina și pieptul de porc în bucățele.

5.Tăiați ceapa în semiluni subțiri.

6.Turnați puțin ulei pe tigaia încinsă. Adăugați slănina, pieptul de porc și ceapa. Amestecând frecvent, prăjiți totul până când ceapa se va înmuia și va începe să se rumenească. Transferați compoziția rezultată pe o farfurie.

7.Turnați puțin ulei pe tigaie. Adăugați morcovul dat prin răzătoarea mare și varza tocată fideluță. Prăjiți-le până vor fi semipreparate. Asezonați-le cu sare, piper negru măcinat și busuioc uscat după gust (sau alte condimente, care vă plac).

8.Adăugați ceapa prăjită cu slănina și pieptul de porc în varza călită pe jumătate. Amestecați și prăjiți totul până când varza va fi gata.

9.Modelați tarta: transferați aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt. Umezindu-vă mâinile cu apă, întindeți-l sub formă de blat, acoperind puțin și pereții tăvii.

10.Răspândiți umplutura pe blatul de cartofi.

11.Coaceți tarta timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Dacă suprafața ei va începe să se rumenească prea repede, acoperiți tava cu folie de aluminiu în ultimele 5-10 minute de coacere.

12.Scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească pe parcursul a 10 minute. Apoi porționați-o și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New