Tartă minunată cu blat de cartofi și umplutură de ciuperci!

Când vă rămâne piure de cartofi de la o masă precedentă, folosiți-l pentru a pregăti un blat delicios pentru tartă. Dacă nu aveți piure de cartofi, dar vreți să pregătiți acest preparat delicios, fierbeți câțiva cartofi, pisați-i și combinați-i cu unt și lapte. Ca umplutură, puteți să utilizați orice ingrediente. Noi am folosit ceapă, morcov și ciuperci. Vă garantăm că rezultatul vă va încânta!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

-500 g de cartofi (3 bucăți medii);

-30 g de unt;

-50 ml de lapte;

-un ou;

-o linguriță rasă de sare;

-150 g de făină.

Pentru umplutură:

-o ceapă;

-un morcov;

-500 g de ciuperci;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-ulei — pentru prăjit;

-150 g de cașcaval.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți piureul de cartofi într-un bol adânc. 

Dacă nu-l aveți, pregătiți-l. Fierbeți cartofii în apă ușor sărată. Apoi pisați-i cu zdrobitorul pentru piure și amestecați-i cu untul și laptele.

2.Adăugați pe rând oul ușor bătut, sarea și făina cernută. Amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți un aluat moale și lipicios.

3.Pregătiți umplutura: tăiați ceapa în cubulețe. Prăjiți-o într-o cantitate potrivită de ulei, până va deveni semitransparentă.

4.Adăugați morcovul dat prin răzătoarea mare. Amestecați și prăjiți legumele până se vor rumeni. La sfârșit asezonați-le cu sare după gust.

5.Transferați-le pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.

6.Curățați ciupercile și tăiați-le în feliuțe. Prăjiți-le într-o cantitate potrivită de ulei, până se vor rumeni. La sfârșit asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust.

7.Modelați tarta: tapetați tava cu hârtie de copt. Transferați aluatul în ea. Folosind o lingură scufundată în ulei, răspândiți-l uniform, acoperind complet fundul și parțial pereții tăvii.

8.Răspândiți jumătate de ciuperci pe blatul obținut.

9.Adăugați ceapa și morcovul. Apoi acoperiți-le cu ciupercile rămase.

10.Coaceți tarta timp de aproximativ 25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌ (programul „jos” de încălzire). Ca să nu i se ardă suprafața, acoperiți tava cu folie de aluminiu.

11.Presărați cașcavalul ras pe suprafața tartei. Coaceți-o pe parcursul a încă 7-10 minute, până când cașcavalul se va topi și se va rumeni (programul „sus” de încălzire).

12.Scoateți tarta din tavă. Dacă doriți, puteți să o decorați cu verdeață mărunțită.

13.Porționați-o și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New