Tort cu blaturi din pandișpan și cremă de unt!

Simplu, dar foarte gustos!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-180 g de făină;

-180 g de zahăr;

-6 ouă;

-un praf de sare.

Pentru sirop:

-100 ml de apă;

-100 g de zahăr.

Pentru cremă:

-280 g de unt;

-140 g de zahăr pudră (puteți să-l excludeți, dacă vă plac cremele mai puțin dulci);

-200 g de lapte condensat.

Altele: nuci măcinate — pentru decor.

Din aceste ingrediente veți obține un tort cu diametrul de 24 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: bateți ouăle cu un praf de sare timp de 1 minut, până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat zahărul în ele și continuați să le bateți pe parcursul a 10-15 minute, până vor deveni pufoase, voluminoase și albicioase, iar telurile mixerului vor lăsa urme persistente pe suprafața lor.

2.Încorporați treptat (în 2 etape) făina cernută în spuma de ouă, amestecând cu spatula sau telul, prin mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus. Nu amestecați mult aluatul, ci doar până va deveni omogen.

3.Transferați aluatul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm și fundul tapetat cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform și loviți de 2-3 ori tava de masă.

4.Coaceți pandișpanul timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. În primele 20 minute nu deschideți ușa cuptorului. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

5.Lăsați pandișpanul să se răcească timp de 5-10 minute în tavă, după care separați-l de pereții ei cu ajutorul unui cuțit subțire, scoateți-l din ea și îndepărtați hârtia de copt de pe fundul lui. Așezați-l pe grătar și lăsați-l să se răcească complet și să se „odihnească” pe parcursul a 4-6 ore.

6.După aceasta tăiați-l în jumătate (în direcție longitudinală), ca să obțineți 2 blaturi egale.

7.Pregătiți siropul: puneți apa și zahărul într-o crăticioară. Amestecând periodic, fierbeți-le timp de 2 minute din momentul clocotirii.

8.Lăsați siropul obținut să se răcească.

9.Pregătiți crema: bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul până va deveni pufos și albicios, încorporând treptat (în 2-3 etape) zahărul pudră în el.

10.Apoi încorporați treptat (câte 2-3 linguri) laptele condensat în crema de unt, mixând de fiecare dată până la omogenizare. Crema este gata!

11.Asamblați tortul: însiropați blaturile cu siropul pregătit.

12.După aceasta suprapuneți-le pe un platou, ungându-le bine cu cremă.

13.Ungeți marginile tortului cu cremă. Presărați-i suprafața cu nuci măcinate.

14.Porționați și serviți tortul cu blaturi de pandișpan și cremă de unt!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New