Tort cu glazură de ciocolată și cremă fiartă – un desert ce vă poate cuceri din prima!

Acest tort cu glazură de ciocolată neagră este foarte aspectuos. Se pregătește destul de ușor. Ingredientele pentru blat sunt accesibile pentru fiecare, iar crema fiartă oferă desertului un gust nemaipomenit. Încercați și dvs. această rețetă, nu este deloc grea!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 5 ouă;

– 1 praf de sare;

– 140 g de zahăr;

– 5 linguri de făină;

– 5 linguri de amidon;

Pentru cremă:

– 2 ouă;

– 2 linguri de zahăr tos;

– 1 pachețel de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

– 3 linguri de amidon;

– 600 ml de lapte;

– 100 g de unt;

Pentru glazură:

– ciocolată neagră.

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați ouăle, sarea și zahărul într-un bol. Bateți-le cu mixerul pornit la viteză mare, până când veți obține o compoziție albicioasă și spumoasă.

2. Cerneți făina împreună cu amidonul și încorporați-le cu o spatulă în compoziția de ouă.

3. Tapetați o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt, turnați aluatul în ea și răspândiți-l uniform. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 200°C timp de 20 minute.

4. Pregătiți crema: într-o crăticioară, încorporați ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilat, un praf de sare și amidonul. Apoi adăugați laptele și amestecați cu un tel. Puneți cratița pe foc și fierbeți crema la foc mediu până când va fi gata.

5. Scoateți blatul din tavă, îndepărtați hârtia de copt și decupați marginile acestuia cu un cuțit ascuțit. Apoi tăiați blatul obținut în jumătate pe lungime.

6. Mixați untul de temperatura camerei până când va deveni moale și pufos. Adăugați treptat crema fiartă, continuând să bateți compoziția cu mixerul pornit la viteză mică.

7. Asamblați tortul: așezați primul blat pe un platou, acoperiți-l cu cremă și continuați să alternați încă un strat de blat și de cremă. După aceasta, răspândiți glazura de ciocolată topită sub o bain-marie pe suprafața și marginile tortului.

Asta este tot! Tăiați acest deliciu în bucăți și serviți-l cu plăcere alături de o cană de ceai!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New