Tort de ciocolată. Incredibil de simplu și nemaipomenit de gustos!

Un tort delicios, care constă din blaturi de ciocolată, cremă fiartă de smântână și vanilie, glazură de ciocolată!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-5 albușuri de ouă;

-150 g de zahăr;

-125 g de făină;

-25 g de pudră de cacao;

-100 ml de lapte;

-50 g de ciocolată neagră;

-o linguriță de praf de copt;

-un praf de sare.

Pentru cremă:

-5 gălbenușuri de ouă;

-150 g de zahăr;

-400 g de smântână fermentată;

-2 linguri de amidon de porumb;

-8 g de zahăr vanilat;

-180 g de unt.

Pentru glazură:

-100 g de ciocolată neagră;

-100 ml de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: aduceți laptele până aproape de punctul de fierbere. Turnați-l peste ciocolata ruptă în bucățele. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 30 secunde, după care amestecați până la omogenizare. Așteptați până când compoziția rezultată se va răci până la temperatura camerei.

2.Între timp bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul pornit la viteză mică, până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat zahărul și continuați mixarea la viteză mare până la apariția vârfurilor persistente.

3.Adăugați compoziția de lapte și ciocolată în spuma de albușuri. Amestecați cu mixerul pornit la viteză mică.

4.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt și pudra de cacao. Amestecați cu spatula, realizând mișcări circulare orientate de jos în sus.

5.Transferați aluatul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm și fundul tapetat cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform. La sfârșit bateți tava de masă de 2-3 ori.

6.Coaceți blatul timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

7.Lăsați-l să se răcească pe parcursul a 10-15 minute, după care separați-l de pereții tăvii cu ajutorul unui cuțit subțire și răsturnați-l pe grătar. Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui și așteptați până se va răci complet.

8.Tăiați blatul în jumătăți longitudinale.

9.Pregătiți crema: puneți gălbenușurile, zahărul tos și zahărul vanilat într-o crăticioară cu fundul gros. Bateți-le cu mixerul până se vor transforma într-o compoziție pufoasă și albicioasă.

10.Adăugați amidonul de porumb și smântâna fermentată. Mixați până la omogenizare.

11.Puneți crema pe foc mic și, amestecând continuu, fierbeți-o până va ajunge la punctul de fierbere. Luați-o de pe foc și continuați să o amestecați pe parcursul unui minut.

12.Apoi transferați-o într-un bol, ca să opriți procesul de fierbere și acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

13.Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 3-4 minute, până devine pufos și albicios. Apoi încorporați treptat (câte o lingură) crema fiartă în el, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

14.Asamblați tortul: așezați primul blat pe un platou și răspândiți 2/3 de cremă pe suprafața lui.

15.Acoperiți stratul de cremă cu celălalt blat.

16.Răspândiți crema rămasă pe suprafața și marginile tortului.

17.Dați tortul la frigider pentru minim 60 minute.

18.Pregătiți glazura: încălziți laptele și ciocolata ruptă în bucățele pe bain-marie (amestecând continuu) sau în cuptorul cu microunde (în reprize scurte, amestecând după fiecare dintre ele) până când se vor combina complet, transformându-se într-o compoziție omogenă.

19.Lăsați glazura să se răcească până la temperatura camerei. Apoi răspândiți-o pe suprafața și marginile tortului.

20.Dați tortul la frigider pentru încă 6-8 ore, ca să se pătrundă.

21.Porționați și serviți tortul cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New