Tort de ciocolată, preparat fără cuptor și biscuiți. Incredibil de gustos!

Se prepară ușor, dar este foarte moale, fin și gustos. Puteți să-i oferiți diferite forme și înălțime: dreptunghiulară, triunghiulară, pătrată sau rotundă, înaltă sau joasă. Blaturile de ciocolată se prepară pe tigaie și se combină excelent cu crema de ciocolată.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-120 g de unt;

-150 g de zahăr (7.5 linguri rase);

-7 g de bicarbonat de sodiu (o linguriță);

-2 ouă;

-220 g de făină (11 linguri rase) + pentru modelat;

-40 g de pudră de cacao (4 linguri rase);

-un praf de sare.

Pentru cremă:

-600 g de smântână fermentată min. 20% sau iaurt natural, cu conținut mare de grăsime;

-120 g de zahăr pudră (6 linguri rase);

-20 g de pudră de cacao (2 linguri rase);

-200 g de ciocolată neagră 50%.

Din aceste ingrediente veți obține un tort cu dimensiunile de 16 x 23 cm, înălțimea de 5 cm și greutatea de 1400 g.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: cerneți făina și pudra de cacao într-un bol adânc. Adăugați un praf de sare. Amestecați.

2.Topiți untul într-o crăticioară. Adăugați zahărul. Amestecând continuu, încălziți totul pe foc mic, până când zahărul se va dizolva complet. Apoi așteptați apariția primelor bule de clocotire.

3.Adăugați bicarbonatul de sodiu în compoziția din crăticioară. Amestecați energic. Veți observa cum ea se albește și își mărește volumul. Luați-o de pe foc și continuați să o amestecați până când se va sfârși reacția de stingere a sodei alimentare.

4.Transferați compoziția de unt și zahăr într-un bol adânc. Amestecați-o cu spatula până se va răci până la temperatura de 50°C‌ (verificați cu mâna — ea nu mai trebuie să frigă).

5.Adăugați treptat (câte unul) ouăle. Amestecați cu telul până la omogenizare.

6.Adăugați treptat (în 3 etape) ingredientele uscate. Inițial amestecați cu telul, iar apoi cu spatula. Trebuie să obțineți un aluat moale, elastic și lipicios.

7.Transferați aluatul pe masa presărată cu făină. Presărați-l cu făină și întindeți-l cu mâinile sub formă de baton cu lungimea de 52 cm.

8.Divizați batonul de aluat în 12 bucățele egale.

9.Întindeți cu mâinile fiecare bucată de aluat, oferindu-i forma de dreptunghi cu dimensiunile de 8 x 12 cm și grosimea de 3-4 mm.

10.Coaceți mini blaturile obținute pe tigaia uscată, bine încinsă, pe foc mic, timp de 3-4 minute, până se vor umfla. Apoi întoarceți-le pe cealaltă parte și coaceți-le pe parcursul a încă 1-2 minute. Ele nu trebuie să fie prea uscate. Îndepărtați făina rămasă pe tigaie după coacerea fiecărei porții de blaturi cu ajutorul unui prosop de hârtie, ca să nu se ardă.

11.Transferați-le pe grătar și lăsați-le să se răcească. Îndepărtați făina rămasă pe suprafața lor cu ajutorul pensulei.

12.După aceasta uniformizați marginile lor. Drept rezultat, noi am obținut 12 mini blaturi cu dimensiunile de 6 x 10 cm și grosimea de circa 12 mm.

13.Tăiați fiecare mini blat în jumătate (în direcție longitudinală).

14.Pregătiți crema: topiți ciocolata pe foc mic, pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

15.Amestecați foarte bine smântâna fermentată și zahărul pudră, folosind telul.

16.Adăugați pudra de cacao, cernându-o printr-o sită măruntă. Amestecați până la omogenizare.

17.Adăugați treptat (în 3 etape) ciocolata topită, amestecând de fiecare dată până la omogenizare. Crema este gata!

18.Puneți deoparte 3 linguri de cremă (115 g), ca să o folosiți pentru uniformizarea marginilor și suprafeței tortului. Dați-o la frigider.

19.Asamblați tortul pe un platou delimitat cu un inel reglabil, tapetat cu folie acetat, oferindu-i dimensiunile dorite. Suprapuneți blaturile și ungeți-le cu câte un strat generos de cremă. Ultimul strat trebuie să fie reprezentat de cremă.

20.Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte, ca să se pătrundă și să se stabilizeze.

21.Apoi îndepărtați inelul și folia acetat din jurul lui. Uniformizați-i marginile și suprafața cu crema pusă deoparte.

22.Măcinați bucățelele rămase după uniformizarea marginilor blaturilor și folosiți firimiturile rezultate pentru decorarea tortului.

23.Porționați și serviți tortul cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New