Tort de ciocolată — un desert rapid, preparat în doar 40 minute!

Tortul cu miere și ciocolată „Spartac” se prepară ușor și este foarte gustos. Această rețetă nu presupune întinderea blaturilor cu sucitorul, iar acestea ies moi și fine. Gusturile de miere și ciocolată se combină excelent cu crema de vanilie. Vă recomandăm să pregătiți acest desert! Aveți nevoie de puțin timp pentru gătit, dar veți obține un adevărat deliciu!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-3 ouă medii;

-100 g de miere;

-100 g de zahăr;

-un praf de sare;

-o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu;

-100 g de unt;

-200 g de făină;

-30 g de pudră de cacao.

Pentru cremă:

-2 ouă medii;

-500 ml de lapte;

-100-150 g de zahăr (noi am adăugat 100 g și am obținut un tort moderat de dulce; dacă vă plac deserturile foarte dulci, adăugați 150 g de zahăr în cremă);

-10 g de zahăr vanilat;

-40 g de amidon de porumb;

-80-100 g de unt moale (la temperatura camerei).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: spargeți ouăle într-un bol. Adăugați zahărul, amidonul de porumb și puțin lapte (50-70 ml). Amestecați cu telul până la omogenizare. 

2.Apoi turnați compoziția rezultată în laptele rămas, turnat într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecați foarte bine.

3.Fierbeți crema pe foc moderat, pe parcursul a 60 secunde din momentul apariției primelor bule de clocotire, amestecând în permanență.

4.Luați crema de pe foc. Adăugați zahărul vanilat în ea. Amestecați.

5.Transferați crema într-un bol uscat și, ca să se răcească mai repede, puneți bolul într-un vas cu apă rece. Cât timp pregătiți blaturile, amestecați-o o dată la 5 minute, ca să nu i se usuce suprafața.

De asemenea, puteți să pregătiți crema fiartă în prealabil. În asemenea caz pur și simplu acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

6.Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pornit la viteză mare: pe parcursul a 3-4 minute, până devine pufos și albicios.

7.Apoi încorporați treptat (câte o lingură) crema fiartă și răcită (este important ca temperatura ei să coincidă cu cea a untului, ca să nu obțineți o cremă prea lichidă sau una cu cocoloașe de unt) în unt, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

8.Pregătiți blaturile: puneți untul, mierea și bicarbonatul de sodiu într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecând continuu, încălziți-le pe foc mic, până se vor topi complet, iar compoziția rezultată va deveni foarte spumoasă (datorită reacției dintre miere și bicarbonat de sodiu). Apoi fierbeți compoziția timp de 1-2 minute, până când capătă o nuanță de caramel și luați-o de pe foc. Lăsați-o să se răcească puțin, cât să nu mai fie fierbinte.

9.Bateți ouăle cu un praf de sare până vor deveni spumoase, folosind mixerul pornit la viteză mare. Apoi adăugați treptat zahărul în ele și continuați să le mixați pe parcursul a 3-4 minute.

10.Mixând continuu, încorporați treptat (în jet subțire) compoziția caldă de unt și miere în ouă.

11.Adăugați făina cernută împreună cu pudra de cacao în compoziția rezultată. Amestecați cu spatula, realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

12.Divizați aluatul în 2 părți egale, cu greutatea de aproximativ 330 g.

13.Răspândiți uniform fiecare parte de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt sau foaie de silicon, astfel încât să obțineți un blat dreptunghiular, cu dimensiunile de aproximativ 29 x 40 cm.

14.Coaceți blatul timp de 8-10 minute, până va fi gata, în  cuptorul preîncălzit până la 180°C‌ (timpul de coacere depinde de grosimea blatului). Aveți grijă să nu-l uscați prea mult.

15.Cât timp blaturile sunt fierbinți, uniformizați-le marginile. Apoi tăiați-l pe fiecare dintre ele în 2,3 sau 4 părți egale: noi le-am tăiat în 4 părți, cu dimensiunile de 13 x 18 cm.

16.Lăsați blaturile mici să se răcească complet. Nu le suprapuneți, cât sunt fierbinți, deoarece se pot lipi între ele. Apoi separați-le de hârtia de copt sau foaia de silicon.

17.Asamblați tortul: suprapuneți blaturile mici pe un platou, ungându-le cu câte 1.5-2 linguri de cremă.

18.Ungeți marginile și suprafața tortului cu crema rămasă.

19.Decorați tortul după propriul dumneavoastră gust. Noi l-am ornat cu firimiturile rezultate din măcinarea bucățelelor rămase după uniformizarea marginilor blaturilor.

20.Lăsați tortul să se pătrundă timp de 60 minute la temperatura camerei. Apoi dați-l la frigider pentru încă o oră, ca să se stabilizeze și să-și mențină bine forma.

21.După aceasta puteți să porționați și să serviți tortul de ciocolată cu cremă de vanilie!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New