Tort delicios cu fructe – minimul de ingrediente, maximul de gust și aromă!

Un tort extraordinar de bun. Tortul îi va bucura pe toți nu numai cu un gust minunat, dar și cu aspectul său deosebit.

Ingrediente:

pentru blaturi (un aluat pentru eclere și choux):

-100 g de unt;

-1 linguriță de zahăr;

-150 g de făină;

-6 ouă;

-sare;

pentru crema de lapte cu unt:

-700 ml lapte;

-230 g de zahăr;

-4 ouă;

-55 g de amidon;

-300 g de unt;

pentru decor:

-pere;

-kiwi;

-banane;

-portocale;

-fructe de pădure;

-smântână pentru frișcă;

Mod de preparare:

1.Prepararea blaturilor: într-o cratiță turnăm 250 ml de apă, adăugăm puțină sare, 100 g de unt, și 1 linguriță de zahăr. Dați la foc mic. Untul se va topi înainte ca apa să dea în clocot. 

2.După ce apa a dat în clocot adăugați făină de grâu și omogenizați foarte bine cât să se formeze un aluat. Mai gătiți pe foc încă câteva minute pentru a elimina apa din compoziție. Luați cratița de pe foc și lăsați să se răcească aproximariv 10 minute.

3.După ce aluatul fiert sa răcit, adăugați câte un ou și încorporați fiecare pe rând. Puteți să folosiți mixerul.

4.Aluatul îl puneți în sacul de patiserie. Pregătiți șablonul blaturilor cu mărimea 27x30cm și dimensiunea laterală a casetelor de 3 cm. Puneți deasupra o hârtie de copt (unsă cu ulei vegetal sau unt) și conturați cu sacul de patiserie. Repetați acțiunea de 4 ori. Fiecare din cele 4 blaturi le dați la cuptor preîncălzit până la 190°C pentru aproximativ 15 minute.

5.Prepararea cremei: în laptele din cratiță adăugăm jumătate din 230 g de zahăr. Amestecați și dați cratița la foc până când laptele va da în clocot.

6.Luați 4 ouă și adăugați cealaltă jumătate de zahăr și amidon. Amestecați foarte bine până la o compoziție omogenă.

7.Turnați câte puțin laptele fiert în amestecul de ouă. Compoziția o turnați în laptele rămas. Dați compoziția la foc până dă în clocot, amestecați continuu. Crema fiartă o răciți și acoperiți în contact cu o folie alimentară.

8.Luați 300 g de unt la temperatura camerei și amestecați cu un mixer aproximativ 7 minute. Încorporați untul în crema fiartă pregătită anterior. Amestecați cu mixerul.

9.Asamblați tortul: feliați perele, bananele, portocalele și kiwi. Scoateți membrana de pe portocale. 

10.Ungeți blatul cu cremă și adăugați pere. Acoperiți cu alt blat și repetați de 3 ori cu diferite tipuri de fructe. Bananele puneți pe fiecare nivel. Acoperiți ultimul nivel cu un blat și ungeți încă odată cu cremă. 

11.Acoperiți tortul cu o folie alimentară, apoi deasupra puneți o tavă pentru a presa tortul. Dați la frigider pentru 30-40 minute.

12.Îmbracați tortul cu smântână pentru frișcă bătută și decorați cu fructe.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New