Tort delicios fără făină. Nu are nevoie de însiropare, se topește în gură!

O rețetă foarte gustoasă pe care merită să o încercați, în special dacă v-au rămas mai multe albușuri de la alte bucate. Este o adevărată gustoșenie!

INGREDIENTE:

Pentru bezea:

– 100 g de albuș de ou;

– 200 g de zahăr;

– 1/4 dintr-o linguriță de sare de lămâie;

Pentru cremă:

– 200 ml de smântână pentru cremă de 33%;

– 150 g de cremă din brânză;

– 100 g de lapte condensat;

– fructe de pădure;

– 1 tabletă de ciocolată cu lapte.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți bezeaua: Adăugați albușurile într-un bol și bateți-le cu mixerul pornit la viteză mare până când veți obține o compoziție spumoasă.

2. Adăugați treptat sarea de lămâie și zahărul și amestecați în continuu până când compoziția va deveni pufoasă și voluminoasă. Aceasta trebuie să se țină ferm de paletele mixerului.

3. Amplasați o formă cilindrică într-o tavă tapetată cu hârtie și împărțiți compoziția pentru bezea astfel încât să vă ajungă să formați două blaturi și alte câteva bezele cu ajutorul unui poș de ornat (aproximativ 16 bucăți mari și tot atâtea mai mici). Puneți la cuptor pentru două ore la temperatura de 100°C.

4. Pregătiți crema: Adăugați smântâna pentru frișcă și crema de brânză într-un bol și bateți-le cu mixerul pornit la viteză mare până când veți obține o cremă densă și albicioasă. Compoziția acesteia trebuie să fie identică la textură cu cea a pandișpanului.

5. Asamblați tortul: Pentru aceasta, puneți o bezea pe un platou și crema într-un poș de ornat. Acoperiți toată suprafața acesteia cu bezele de cremă și adăugați fructele de pădure.

6. După aceasta, adăugați și cel de-al doilea strat și ungeți-l cu cremă.

7. Decorați cu bezele uscate și umede.

8. În centrul blatului, mai adăugați un strat de bezele, formând astfel un vârf.

9. Topiți tableta de ciocolată sub o bain-marie, amplasați-o într-un poș și ornamentați tortul prin mișcări de sus în jos.

10. Puneți tortul în frigider pentru 2 ore, ca să se întărească crema și ciocolata.

11. Tăiați-l felii și serviți cu plăcere această gustoșenie apetisantă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New