Tort delicios, preparat în 30 minute. O rețetă simplă și rapidă!

Un desert rapid, apetisant, însiropat și delicios. Încercați să-l pregătiți, mai ales dacă vă plac torturile cu frișcă bătută!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-4 ouă;

-150 g de zahăr;

-150 g de făină;

-8 g de praf de copt.

Noi am copt pandișpanul pe o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 35 x 38 cm.

Pentru sirop:

-250 ml de apă;

-150 g de zahăr;

-coajă tăiată de lămâie;

-8 g de zahăr vanilat.

Pentru cremă:

-500 ml de smântână îndulcită pentru frișcă 30-35% (sau 500 ml de smântână neîndulcită pentru frișcă 30-35% + 150-200 g de zahăr pudră);

-8 g de zahăr vanilat;

-250 g de mascarpone.

Puteți să înlocuiți mascarpone cu:

-brânză dulce de vaci (fină, umedă, păstoasă) amestecată cu o cantitate mică de iaurt natural;

-smântână fermentată separată de zer (se pune pe o strecurătoare tapetată cu 2-3 straturi de tifon și se așează o greutate pe suprafața ei, după care se lasă pentru câteva ore, până când se scurge tot zerul din ea);

-brânză dulce de vaci (grasă, de casă) bătută cu smântână pentru frișcă 30-35% și 5-6 stropi de suc de lămâie — iese o compoziție fină și densă, asemănătoare cu mascarpone.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: spargeți ouăle într-un bol adânc și bateți-le cu mixerul până vor deveni spumoase. Apoi adăugați zahărul în ele și continuați să le bateți cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 8-10 minute, până se vor transforma într-o spumă pufoasă, voluminoasă și albicioasă, prin care telurile lasă urme persistente.

2.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați aluatul până la omogenizare cu ajutorul mixerului pornit la viteza minimă.

3.Transferați aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform.

4.Coaceți blatul timp de 10-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

5.Răsturnați cu grijă blatul pe o altă bucată de hârtie de copt. Îndepărtați hârtia, pe care el s-a copt, de pe suprafața lui. Lăsați-l să se răcească.

6.Apoi divizați-l în 4 părți egale (tăiați-l în sferturi).

7.Pregătiți siropul: turnați apa într-o crăticioară. Adăugați zahărul tos, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Amestecați și încălziți compoziția până când tot zahărul din ea se va dizolva.

8.Turnați siropul într-un bol curat și lăsați-l să se răcească.

9.Pregătiți crema: bateți crema de brânză (rece, abia scoasă din frigider) până se va înmuia. Dacă folosiți smântână neîndulcită, adăugați zahărul pudră în ea și mixați până la omogenizare.

10.Adăugați smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) și bateți crema până la apariția vârfurilor persistente.

Dacă doriți, puteți să adăugați zahăr vanilat, bucățele de ciocolată/pastă de ciocolată sau sirop de fructe în această cremă.

11.Asamblați tortul: ungeți mijlocul platoului cu o cantitate mică de cremă. Apoi suprapuneți blaturile pe el, îmbibându-le cu siropul pregătit și ungându-le cu câte un strat generos de cremă. Blatul superior nu trebuie însiropat.

Ca să nu murdăriți marginile platoului, acoperiți-le cu bucăți înguste de hârtie de copt. la sfârșit îndepărtați-le cu grijă.

12.Ungeți suprafața și marginile tortului cu cremă. Uniformizați-le.

13.Decorați tortul cu crema rămasă, folosind un poș, la care ați montat o duză, care vă place.

14.Dați tortul la frigider pentru câteva ore.

15.Porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New