Tort italian, preparat fără făină!

Tortul constă din blaturi de nuci, care pur și simplu se topesc în gură, ciocolată crocantă și frișcă bătută. O combinație ideală!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-150 g de nuci;

-5 albușuri de ouă;

-200 g de zahăr;

-o lingură de suc de lămâie;

-¼ linguriță de sare;

-o lingură de amidon de cartofi.

Altele:

-200 g de ciocolată;

-500 ml de smântână pentru frișcă min. 30%;

-2-3 linguri de zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blaturile: prăjiți nucile pe tigaia uscată. Apoi lăsați-le să se răcească și măcinați-le cu ajutorul blenderului.

2.Bateți albușurile cu un praf de sare până vor deveni spumoase. Apoi încorporați treptat zahărul în ele și continuați să le mixați până la apariția vârfurilor persistente.

3.Adăugați pe rând sucul de lămâie și amidonul în bezeaua obținută, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

4.Adăugați nucile măcinate. Amestecați cu spatula, realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

5.Divizați compoziția rezultată în 6 părți egale.

6.Întindeți fiecare parte de bezea cu nuci sub formă de blat rotund, cu diametrul de 18 cm, pe tava tapetată cu hârtie de copt, unsă cu ulei rafinat de floarea-soarelui sau presărată cu făină (dacă este teflonată, puteți să o folosiți ca atare): fie desenați cercuri pe versoul hârtiei de copt, fie folosiți un inel cu diametrul potrivit, ca să obțineți blaturi îngrijite.

7.Coaceți blaturile de bezea timp de 7-10 minute, până se vor rumeni puțin, în cuptorul preîncălzit până la 220°C‌. Inițial ele sunt moi, dar se întăresc pe măsura răcirii.

8.Lăsați blaturile să se răcească complet.

9.Topiți ciocolata pe foc mic sau pe bain-marie, amestecând continuu. De asemenea, puteți să o topiți în cuptorul cu microunde: în reprize de 10-15 secunde, amestecând după fiecare încălzire.

10.Ungeți blaturile de bezea și nuci cu ciocolata topită. Așteptați până când aceasta se va răci și se va întări.

11.Bateți smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până la apariția vârfurilor persistente, mărind treptat viteza mixerului.

12.Suprapuneți blaturile pe un platou, ungându-le cu frișca bătută. La sfârșit ungeți suprafața și marginile tortului cu ea.

13.Decorați tortul după cum vă place. Noi l-am ornat cu puțină frișcă bătută, pudră de cacao și ciocolată dată prin răzătoare.

14.Dați tortul la frigider pentru minim 2 ore.

15.Porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New