Tort ”Tablă de șah” – impresionează de la prima vedere, cucerește de la prima degustare!

Tort ”Tablă de șah”. Un desert delicios cu cremă de brânză delicată și blat ciocolătos. Acest tort nu poate să rămână neobservat pe orice masă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

150 gr de făină;

-200 gr de zahăr;

-4 ouă medii;

-50 gr de cacao;

-50 ml de apă fierbinte;

-50 ml de ulei;

-8 gr de praf de copt;

-8 gr de zahăr vanilat;

-1 praf de sare.

Pentru cremă:

500 gr de brânză de vaci degresată fină și moale;

-400 ml de smântână pentru frișcă 33-35% foarte rece;

-150 ml de lapte;

-150 gr de zahăr,

-15 gr de gelatină;

-8 gr de zahăr vanilat;

-zeama și coaja rasă de la 1 lămâie mare.

-cacao – pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul. Combinați făina, cacao și praful de copt. Amestecați bine, astfel încât toate ingredientele uscate să se repartizeze uniform, apoi cerneți amestecul obținut.

2.Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu un praf de sare, adăugând treptat 1/5 din cantitatea totală de zahăr, până obțineți spumă fermă.

3.Amestecați gălbenușurile cu mixerul și turnați treptat apa fierbinte.

4.Adăugați zahărul vanilat și, în câteva etape, zahărul rămas. Trebuie să obțineți o compoziție albicioasă și spumoasă. Dacă treceți cu paletele mixerului, urmele trebuie să rămână vizibile timp de ceva timp.

5.Adăugați spuma de albușuri în vasul cu gălbenușuri și amestecați cu grijă.

6.Încorporați amestecul de făină în mai multe partide.

7.Adăugați uleiul și amestecați bine aluatul.

8.Transferați aluatul într-o formă detașabilă (26 cm) cu baza tapetată cu hârtie de copt. Rotiți forma de câteva ori, să se repartizeze aluatul și să crească pandișpanul uniform.

9.Dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 40-45 de minute. Faceți testul scobitorii sau presați ușor cu degetul în mijloc.

10.Puneți forma cu pandișpan pe grătar și îl lăsați să se răcească, până devine cald. Apoi treceți cu un cuțit pe margini, îndepărtați forma și lăsați blatul să se răcească complet. Vă recomandăm să tăiați pandișpanul după cel puțin 4-5 ore de la coacere.

Sfat.Puteți pregăti blatul de cu seară, iar după ce se răcește complet, îl înveliți în folie alimentară și îl dați la frigider până a doua zi.

11.Tăiați pandișpanul, astfel încât să aveți un blat cu înălțimea de 2 cm sau de înălțimea care vă permite pandișpanul și un blat subțire, pe care îl dați la o parte.

12.Blatul mai gros îl tăiați inele cu grosimea de 2 cm. Pentru aceasta puteți folosi șabloane sau ceea ce aveți la îndemână: farfurii, vase, căni, pahare etc. În rezultat trebuie să obțineți un blat subțire și încă 2 blaturi formate din inelele decupate.

13.Pregătiți crema. Adăugați gelatina în laptele rece, amestecați și lăsați pentru puțin timp , să se umfle.

14.Amestecați brânza de vaci cu zahăr vanilat și mai mult de jumătate din cantitatea de zahăr.

15.Adăugați coaja rasă de lămâie și stoarceți fructul de zeamă. Amestecați.

16.Scoateți smântâna din frigider (pentru un rezultat reușit trebuie să fie oblogatoriu foarte rece) și o bateți cu zahărul rămas, până devine fermă. Aveți grijă să nu bateți smântâna prea tare: frișca trebuie să-și mențină forma, dar să rămână moale în același timp.

17.Încălziți gelatina, până se dizolvă complet. O adăugați în brânza de vaci și amestecați.

18.Adăugați câte 2-3 linguri de frișcă și amestecați cu mixerul, dar aveți grijă să faceți acest lucru rapid, scurt și la viteză mică, pentru ca crema să rămână aerată.

19.Montați tortul. Așezați blatul subțire pe platoul de servire și îl fixați cu inelul de patiserie. Adăugați un strat subțire de cremă, apoi așezați atent inelele de pandișpan și umpleți spațiile libere cu cremă.

20.Adăugați apoi al doilea strat de inele și le umpleți cu cremă. Acoperiți tortul cu crema rămasă și dați tortul la frigider pentru câteva ore, să se prindă crema de brânză.

21.Îndepărtați atent inelul de patiserie, îl puteți încălzi cu uscătorul de păr, și nivelați părțile laterale.

22.Pregătiți fâșii cu lățimea de 2 cm, le așezați pe suprafața tortului, apoi îndepărtați peste una. La fel așezați fâșiile în direcția perpendiculară și iarăși îndepărtați peste una.

23.Pudrați atent tortul cu cacao și îndepărtați cu grijă fâșiile.

24.Acoperiți fâșiile de cacao cu fâșii curate de hârtie și mai pudrați o dată tortul cu cacao. Îndepărtați fâșiile.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New