Tortul „Coliba mănăstirească” — desertul, care ne amintește de copilărie (rețeta pas cu pas)!

Tortul „Coliba mănăstirească” este minunat! Noi am modificat puțin compoziția aluatului și am ales cea mai potrivită variantă de cremă. Haideți să gătim!

INGREDIENTE:

Pentru aluatul fraged:

-400 g de făină;

-200 g de smântână fermentată 20%;

-150 g de zahăr;

-200 g de unt;

-o linguriță de praf de copt;

-un praf de sare;

-vanilină.

Pentru cremă:

-400 g de smântână fermentată (în mod ideal, de casă);

-250 g de unt 82%;

-100 g de zahăr pudră;

-3 linguri de amidon (de porumb, cartofi sau făină);

-200 g de zahăr tos;

-3 ouă;

-un praf de sare;

-vanilină.

Pentru umplutură: 700-800 g de vișine (fără sâmburi).

Pentru decor: ciocolată rasă (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți făina, zahărul și untul tăiat în cubulețe în vasul de la blender. Mixați-le până veți obține un aluat nisipos.

2.Adăugați smântâna, vanilina, praful de sare și praful de copt. Amestecați foarte bine.

3.Aluatul obținut este destul de lipicios. Ca să-l modelați confortabil, înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 2 ore.

4.Apoi divizați-l în 15 bucățele, ca să obțineți 15 rulouri cu vișine. Pentru ca rulourile să fie egale, pregătiți un șablon dreptunghiular, din carton: al nostru are dimensiunile de 20 x 7 cm.

5.Întindeți fiecare bucățică de aluat într-o foaie ovală, cu grosimea de aproximativ 5 mm, pe masa presărată cu făină. Apoi decupați un dreptunghi din ea, folosind șablonul și cuțitul. Realizați rapid acest pas, deoarece aluatul este destul de lipicios și poate să se lipească de suprafața de lucru.

6.Așezați un rând de vișine în mijlocul dreptunghiului de aluat (noi am folosit vișine congelate, pe care pur și simplu le-am lăsat să se dezghețe).

7.Apoi lipiți marginile lungi ale dreptunghiului peste umplutură. Nu uitați să închideți și capetele ruloului.

8.Așezați rulourile obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu „cusăturile” în jos. Înțepați-le pe alocuri cu o scobitoare, ca să nu se crape în timpul coacerii.

9.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 220°C și coaceți rulourile pe parcursul a 7-10 minute. Noi am copt câte 5 rulouri deodată. Între timp le-am modelat pe celelalte.

10.Lăsați rulourile să se răcească pe grătar.

11.Pregătiți crema: puneți smântâna într-o cratiță cu fundul gros, pentru ca crema să nu se ardă în timpul fierberii. Adăugați ouăle, zahărul tos, praful de sare și amidonul. Amestecați foarte bine cu ajutorul unui tel, astfel încât să nu rămână cocoloașe.

12.Puneți cratița pe foc și, amestecând continuu și energic cu telul, fierbeți-i conținutul pe foc mic, până la îngroșare (durează aproximativ 12 minute, dar acest timp poate varia în funcție de plita, pe care o utilizați). Puteți să fierbeți crema pe bain-marie, dar astfel timpul de preparare se prelungește.

13.Lăsați crema fiartă să se răcească până la temperatura camerei.

14.Bateți untul moale, la temperatura camerei, cu mixerul până va deveni pufos și albicios. Apoi încorporați treptat zahărul pudră în el. După aceasta adăugați treptat (câte o lingură) de cremă fiartă în crema de unt, mixând continuu. Pentru ca crema să nu se taie, este important ca untul și crema fiartă să aibă aceeași temperatură (temperatura camerei).

15.Asamblați tortul: ungeți platoul cu puțină cremă și așezați 5 rulouri pe el, fără să lăsați spații între ele. Ungeți-le cu un strat generos de cremă.

16.Apoi adăugați un strat format din 4 rulouri și ungeți-l cu cremă.

17.Procedați similar cu următoarele straturi, reducând descrescător numărul rulourilor.

18.Ungeți suprafața și marginile „colibei” obținute cu cremă.

19.Presărați-i suprafața cu ciocolată rasă.

20.Dați tortul la frigider, ca să se pătrundă bine. Apoi porționați-l și serviți-l.

Este delicios! Este una dintre combinațiile noastre preferate: vișinele acrișoare, aluatul fraged și crema fină de smântână.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New