Tortul delicios „Cappuccino” (fără coacere)!

Cel mai ieftin, simplu și neobișnuit tort preparat fără coacere! Se prepară din cafea și alte câteva ingrediente disponibile, în doar 10 minute (+ timpul pentru închegare). Gustul lui plăcut și fin vă va cuceri de la prima îmbucătură. Încercați-l neapărat!

INGREDIENTE:

-5 plicuri de Cappuccino sau cafea solubilă 3 în 1;

-250 ml de apă fierbinte;

-20 g de gelatină rapid dizolvabilă;

-600 g de smântână fermentată (cu orice conținut de grăsime);

-100 g de zahăr pudră;

-5-6 biscuiți (opțional).

Noi am pregătit tortul într-o formă rotundă, cu diametrul de 16 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți conținutul plicurilor de Cappuccino într-un bol sau într-o cană mare. Adăugați apa fierbinte. Amestecați foarte bine, până la dizolvarea completă a cafelei și zahărului.

2.Lăsați Cappuccino să se răcească puțin, până la temperatura de 65-70°C‌. Apoi adăugați gelatina în el, amestecând continuu. Toate granulele de gelatină trebuie să se dizolve.

Dacă nu aveți gelatină rapid dizolvabilă, puteți să folosiți gelatină obișnuită: dizolvați-o în 5 linguri de apă rece și lăsați-o să se hidrateze. Apoi adăugați-o în Cappuccino și încălziți totul pe foc mic, amestecând continuu, până la dizolvarea ei completă, având grijă să nu ajungeți până la punctul de fierbere.

3.Lăsați soluția obținută să se răcească până la temperatura camerei.

4.Puneți smântâna fermentată și zahărul pudră într-un bol adânc. Bateți-le cu mixerul pe parcursul a 2-3 minute, până se va dizolva complet zahărul pudră.

5.Adăugați treptat Cappuccino combinat cu gelatina în crema de smântână, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

6.Puteți să gustați compoziția rezultată. Dacă este necesar, mai adăugați puțin zahăr pudră în ea și amestecați-o repede cu mixerul.

7.Transferați compoziția în forma unsă cu puțin ulei rafinat de floarea-soarelui. Răspândiți-o uniform. Străduiți-vă să pregătiți forma în prealabil, deoarece compoziția începe să se închege destul de repede.

8.Dacă doriți, puteți să așezați un strat de biscuiți pe compoziția de smântână și Cappuccino, scufundându-i puțin în ea.

9.Acoperiți forma cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 2-3 ore, până când tortul se va închega complet.

10.Dacă forma este de silicon, trageți ușor de pereții ei înainte de aceasta, ca să separați tortul de ei. Dacă forma este fabricată din alt material, scufundați-o puțin în apă fierbinte. Apoi răsturnați tortul pe un platou.

11.Dacă l-ați pregătit într-o formă obișnuită, fără model, puteți să-l decorați cu ciocolată rasă, nuci mărunțite sau biscuiți mărunțiți.

12.Porționați și serviți tortul „Cappuccino” cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New