Tortul „Viscolul”. Nu există altul mai simplu!

Un desert arătos, fin, umed și delicios! Se prepară din ingrediente simple și disponibile, dar îi cucerește pe toți prin gustul său deosebit!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-4 ouă;

-4 linguri de făină;

-4 linguri de smântână fermentată;

-4 linguri de zahăr;

-o linguriță de praf de copt;

-un praf de sare.

Pentru cremă:

-650 g de smântână fermentată;

-2-3 linguri de zahăr pudră (sau după gust);

-5 g de zahăr vanilat;

Altele: fulgi de cocos — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: separați albușurile și gălbenușurile ouălor abia scoase din frigider.

2.Bateți albușurile reci până vor deveni spumoase, adăugând un praf de sare. Apoi adăugați 2 linguri de zahăr și mixați-le până la apariția vârfurilor persistente.

3.Bateți gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr până vor deveni pufoase și albicioase.

4.Încorporați spuma de gălbenușuri în cea de albușuri, amestecând cu spatula, prin mișcări rapide, circulare și orientate de jos în sus.

5.Adăugați smântâna fermentată. Încorporați-o în compoziția de ouă prin același tip de mișcări grijulii.

6.Încorporați treptat (în 2-3 etape) făina cernută împreună cu praful de copt în compoziția obținută, amestecând cu spatula, prin aceleași mișcări.

7.Transferați aluatul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 18 cm și fundul tapetat cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Răspândiți-l uniform.

8.Coaceți blatul timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

9.Lăsați blatul să se răcească puțin, după care separați-l de pereții tăvii cu ajutorul unui cuțit subțire și scoateți-l din ea. Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui și lăsați-l să se răcească complet, punându-l pe grătar.

10.După ce se va răci până la temperatura camerei, tăiați-l în 2 părți egale.

11.Pregătiți crema: puneți 400 g de smântână fermentată într-o strecurătoare tapetată cu 2-3 straturi de tifon. Acoperiți-o cu tifonul și fie atârnați-o de cârlig, fie puneți o greutate peste ea. Așteptați până se va scurge tot zerul din ea: astfel veți obține o cremă mai densă.

12.Puneți smântâna separată de zer (greutatea ei trebuie să fie de circa 250 g) și încă 250 g de smântână obișnuită într-un bol adânc. Adăugați zahărul pudră și zahărul vanilat. Bateți totul cu mixerul până veți obține o cremă densă și omogenă.

13.Asamblați tortul: puneți blatul inferior pe un platou și ungeți-l cu un strat gros de cremă. Apoi acoperiți-l cu blatul superior.

14.Ungeți suprafața și marginile tortului cu un strat generos de cremă.

15.Presărați suprafața și marginile tortului cu fulgi de cocos.

16.Dați tortul la frigider peste noapte.

17.Porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New