„Trandafirii bunicii” – fursecuri fragede cu umplutură de miez de nucă! Ușor de făcut și ieftin, încât le-ați face în fiecare zi!

Aceste prăjituri vor ieși atât de fragede și crocante, încât le veți pregăti în fiecare duminică, sau de fiecare dată când va trebui să întâmpinați oaspeții!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 ml de lapte cald;

– 10 g de drojdie uscată (sau 20 g de drojdie proaspătă);

– 300 g de untură sau unt/margarină;

– 80 g de zahăr tos;

– 10 g de zahăr vanilat;

– 1 ou;

– 2 gălbenușuri de ou;

– 800 g de făină;

Pentru umplutură:

– 2 albușuri de ou;

– 1 linguriță de sare;

– 200 g de zahăr tos;

– sucul de o jumătate de lămâie;

– 300 g de miez de nucă măcinat (sau de migdale);

– 10 g de zahăr vanilat.

Pentru decor:

– zahăr pudră;

– 10 g de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați laptele călduț într-un vas și încorporați-l cu drojdia uscată. Până când, lăsați-l deoparte.

2. Luați un bol adânc și adăugați în el un ou întreg și două gălbenușuri separate, untul sau margarina (de temperatura camerei), zahărul tos și cel vanilat. Amestecați ingredientele cu un tel, până când veți obține o pastă omogenă și cremoasă.

3. Acum turnați amestecul de lapte și drojdie. Încorporați-l cu telul.

4. Începeți să adăugați câte puțină făină și să amestecați, până când o veți combina pe toată. Spre final, când nu va mai fi posibil de amestecat cu spatula, frământați aluatul cu mâinile, transferându-l pe suprafața de lucru presărată cu făină. Trebuie să obțineți o bilă omogenă, moale și care nu se lipește deloc de mâini.

5. Înfăinați puțin bolul, așezați aluatul din nou în el și acoperiți-l cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați-l să dospească timp de 30-40 de minute la temperatura camerei.

6. Pregătiți umplutura: adăugați albușurile de ou într-un bol adânc împreună cu zahărul și sarea. Bateți-le cu mixerul pornit la viteză medie până la omogenizare. După aceasta încorporați zahărul vanilat și sucul de lămâie.

7. Măcinați miezul de nuci și adăugați-l în amestecul de albușuri. Amestecați ușor cu o spatulă.

8. Setați cuptorul să se încălzească până la temperatura de 180°C.

9. Modelați biscuiții: luați câte o lingură de aluat, turtiți-o în palme, adăugați puțină umplutură în centrul acesteia și ridicați marginile turtiței în sus, deasupra umpluturi, fără să le lipiți împreună.

10. Modelați astfel toți biscuiții și amplasați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Noi am obținut trei tăvi de biscuiți.

11. Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit până la 180°C timp de 10-12 minute, în dependență de caracteristicile cuptorului dvs.

12. Turnați zahărul pudră și cel vanilat într-o farfurie. Amestecați-le împreună. Luați câte un biscuit, înmuiați-l în zahăr și puneți-l într-un recipient care poate să fie închis cu capac, astfel încât să puteți păstra prăjiturile moi cât mai mult posibil.

13. Biscuiții sunt gata! Acum îi puteți servi cu plăcere atât la micul dejun, cât și în calitate de desert după o cină obișnuită.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New