Trei metode rapide de curățare a fierului de călcat de arsuri!

Fierul dumneavoastră de călcat s-a acoperit cu arsuri și și-a pierdut luciul? Nu-i nicio problemă! Există câteva metode, care vă pot ajuta să-i redați aspectul inițial. După preferințele fiecăruia!

METODA NR. 1 — BICARBONATUL DE SODIU

Dizolvați 3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă. Înmuiați o cârpă în soluția obținută și frecați talpa rece a fierului de călcat cu ea. La sfârșit ștergeți-o cu un burete umed și o cârpă uscată.

METODA NR. 2 — OȚETUL

El este potrivit atât pentru îndepărtarea depunerilor calcaroase din interiorul fierului de călcat, cât și pentru curățarea arsurilor de pe talpa lui. Astfel, diluați oțetul de masă cu apă în proporție de 1:1. Înmuiați o cârpă în soluția obținută și frecați talpa rece a fierului de călcat cu ea. Apoi înmuiați un bețișor de vată în soluție și curățați orificiile pentru aburi cu el. La sfârșit ștergeți talpa fierului de călcat cu un burete înmuiat în apă curată și cu o cârpă uscată.

METODA NR. 3 — PEROXIDUL DE HIDROGEN

Înmuiați un disc de vată în apă oxigenată și frecați talpa ușor încălzită a fierului de călcat cu el. Apoi înmuiați un bețișor de vată în ea, ca să curățați orificiile pentru aburi cu ajutorul lui. După aceasta nu uitați să curățați suprafața cu apă curată și să o ștergeți cu o cârpă uscată!

Spor la treabă!

New