Turtă dulce — ciocolatoasă și glazurată!

O rețetă foarte simplă! Turta dulce este incredibil de gustoasă și fină. Puteți să o serviți cu ceai aromat sau alte băuturi, care vă plac. Haideți să o pregătim împreună!

Dacă doriți să preparați turtă dulce cu vanilie, înlocuiți toată pudra de cacao cu făină și adăugați zahăr vanilat în aluat!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-200 ml de lapte;

-aproximativ 350 g de făină;

-220 g de zahăr;

-35 ml de ulei rafinat (fără miros);

-un gălbenuș de ou (opțional);

-50 g de pudră de cacao (sau după gust, înlocuind cantitatea exclusă cu făină);

-15 g de praf de copt;

-un praf de sare;

-un praf de bicarbonat de sodiu.

Pentru glazură:

-un albuș de ou;

-100-150 g de zahăr pudră;

-1-2 lingurițe de suc de lămâie.

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei!

Din aceste ingrediente veți obține 40 turte dulci, cu greutatea de 830 g. După glazurare greutatea lor va crește până la 1 kg.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați laptele într-o crăticioară și încălziți-l până va deveni fierbinte.

2.Amestecați 100 g de făină cernută și zahărul într-un bol adânc. Adăugați laptele fierbinte și amestecați energic, până la omogenizare (nu trebuie să rămână cocoloașe).

3.Lăsați compoziția rezultată să se răcească până la temperatura camerei, amestecându-o periodic. Dacă vă grăbiți, puteți să așezați bolul, care o conține, pe un vas cu apă foarte rece.

4.Adăugați uleiul, un praf de sare și gălbenușul de ou (folosirea lui este opțională — noi l-am inclus, deoarece am utilizat albușul pentru prepararea glazurii). Amestecați.

5.Adăugați pudra de cacao, praful de copt și un praf de bicarbonat de sodiu. Amestecați cu telul până la omogenizare.

6.Adăugați treptat făina rămasă (aproximativ 250 g). Inițial amestecați cu telul, iar apoi cu lingura sau spatula. Trebuie să obțineți un aluat vâscos și lipicios, care își menține destul de bine forma. Nu-l îmbibați cu prea multă făină!

7.Presărați suprafața de lucru cu făină și transferați o bucată de aluat pe ea. Tăvăliți-i și presărați-i suprafața cu făină, ca să nu se lipească de sucitor. Apoi întindeți-o sub formă de blat cu grosimea de circa 8 mm (dacă doriți, puteți să preparați turte dulci mai groase sau mai subțiri).

8.Folosind o formă rotundă, cu diametrul de 5 cm, decupați cerculețe din blatul de aluat. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ele.

9.Coaceți turtele dulci timp de aproximativ 10 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°С. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea. Aveți grijă să nu le uscați prea tare!

10.Lăsați-le să se răcească complet.

11.Pregătiți glazura: amestecați zahărul pudră și albușul de ou, folosind mixerul sau telul. La sfârșit adăugați sucul de lămâie și amestecați încă o dată (astfel glazura va deveni mai albă).

Dacă nu vă place să consumați ouă crude, preparați glazura doar din zahăr pudră și suc de lămâie sau apă.

12.Răspândiți câte un strat generos de glazură pe fiecare turtă dulce: fie cu pensula, fie cu mâinile.

13.Așezați turtele glazurate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

14.Lăsați-le să se usuce pe parcursul a 24 ore. Astfel ele vor căpăta consistența și gustul caracteristice, iar glazura se va închega (având în vedere faptul că cuptorul încă nu s-a răcit, puteți pune turtele dulci în el, pentru ca glazura să se întărească mai repede).

15.Serviți turta dulce!

Datorită acestui mod de preparare (cu făină opărită cu lapte), turtele dulci își păstrează îndelung prospețimea, fără să se înăsprească. Puneți-le într-un recipient închis și păstrați-le la temperatura camerei.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New