Turte delicioase pe bază de lapte și orez! O rețetă sățioasă și ieftină!

O rețetă foarte reușită de turte dospite pe bază de orez măcinat cu lapte. Acestea ies foarte aerate, aromate și gustoase. Merită să fie încercate de fiecare!

INGREDIENTE:

– 100 g de orez;

– 300 ml de lapte cald;

– 1 ou;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 lingură de drojdie proaspătă;

– 1 lingură de zahăr;

– 500 g de făină;

– sare după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine orezul și turnați-l în vasul unui robot de bucătărie împreună cu laptele. Pasați ingredientele până când orezul se va măcina complet și se va omogeniza cu laptele. Turnați compoziția obținută într-un bol încăpător.

2. Adăugați oul și uleiul vegetal de floarea-soarelui. Amestecați cu un tel. După aceasta, adăugați drojdia proaspătă și fărâmițată, zahărul și sarea. Amestecați cu telul până la omogenizarea tuturor ingredientelor.

3. Începeți să adăugați făina în câteva etape, frământând treptat un aluat moale, elastic și omogen. În final, adăugați un pic de ulei vegetal și mai frământați-l puțin. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească timp de 40 de minute.

4. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și împărțiți-l în șase părți, modelându-le în formă de bile. Lăsați-le să se mai „odihnească” timp de 10 minute.

5. Încingeți o tigaie cu suficient ulei (turtele trebuie să plutească în el).

6. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul pe suprafața curată de lucru, până când veți obține o turtă de formă rotundă. Prăjiți-le la foc mediu pe ambele părți, până când vor prinde o crustă crocantă și rumenă.

Sfat: în timp ce se vor prăji pe prima parte, vă recomandăm să le stropiți cu ulei fierbinte, cu ajutorul unei linguri. Astfel, aluatul se va umfla și când va trebui să le prăjiți pe partea cealaltă, se vor prăji uniform.

7. Transferați-le pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie, apoi serviți-le cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New