Turte la cuptor, preparate în doar 15-20 minute. Pot fi servite în loc de pâine, ca gustare sau chiar mic dejun!

Ne bucurăm că am găsit această rețetă! Tot secretul constă în aluatul pufos, preparat fără drojdie. Asemenea turte reprezintă o variantă de scones (brioșe englezești). Ele sunt delicioase, aerate și moi. Pot fi servite în loc de pâine, ca gustare sau chiar la micul dejun cu ceai sau cafea. Frământarea aluatului durează maxim 10 minute, iar coacerea turtelor — 15-20 minute. Nici de sucitor nu aveți nevoie!

INGREDIENTE:

-150 g de făină;

-200 g de cașcaval;

-120 ml de chefir sau lapte covăsit (+ 2-3 linguri — pentru uns turtele înainte de coacere);

-30 g de unt rece;

-un praf de sare;

-o linguriță rasă de praf de copt;

-¼ linguriță de bicarbonat de sodiu (puteți să folosiți o linguriță plină de praf de copt și să nu adăugați bicarbonatul de sodiu).

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați foarte bine făina cernută cu un praf de sare, praful de copt și bicarbonatul de sodiu (când sunt utilizate ambele, aluatul iese mai pufos) într-un bol adânc.

2.Dați untul foarte rece (puteți să-l țineți în prealabil la congelator) prin răzătoarea mare, adăugându-l direct în bolul cu ingredientele uscate. Amestecați bine și repede cu mâinile, ca să obțineți un aluat nisipos.

3.Adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea mare. Amestecați.

4.Realizați o adâncitură în mijlocul compoziției rezultate și turnați chefirul sau laptele covăsit în ea. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi transferați aluatul pe masa presărată cu făină și frământați-l cu mâinile până se adună sub formă de bilă. El trebuie să fie nelipicios sau ușor lipicios.

5.Întindeți aluatul cu mâinile, oferindu-i forma de turtă rotundă, cu grosimea de aproximativ 1.5 cm.

6.Transferați turta pe tava tapetată cu hârtie de copt și presărată cu puțină făină. Folosind cuțitul pentru pizza, tăiați-o în 8 sectoare egale.

7.Ungeți turtele cu chefir sau lapte covăsit, folosind pensula de silicon.

8.Apoi coaceți-o timp de 15-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌.

9.Transferați turtele pe o farfurie.

10.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New