Turtițe cu cartofi — simple, delicioase, cu „buzunare”. O alternativă excelentă pentru pâine!

Turtițele delicioase se prepară din aluat dospit cu cartofi. În timpul coacerii se formează „buzunare” în interiorul lor, în care poate fi pusă orice umplutură. Sunt moi, fine și sățioase!

INGREDIENTE:

-100 ml de lapte cald sau supă de cartofi (apa, în care se fierb cartofii);

-150 g de cartofi fierți (un cartof mare);

-aproximativ 150 g de făină (+ pentru modelat);

-25 g de unt (poate fi înlocuit cu ulei);

-o linguriță rasă de sare;

-o linguriță rasă de zahăr;

-o linguriță rasă de drojdie uscată (3 g de drojdie uscată sau 9-10 g de drojdie proaspătă).

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați laptele cald, drojdia uscată și zahărul. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 5-10 minute, pentru ca drojdia să se activeze.

2.După ce veți fierbe cartofii, scoateți-i din apă și pisați-i cu zdrobitorul pentru piure, ca să obțineți un piure omogen. Adăugați untul și sarea.

3.După ce piureul de cartofi se va răci puțin, adăugați laptele combinat cu drojdia și zahărul în el. Amestecați.

4.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi transferați aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l pe parcursul a 5-7 minute, până va deveni omogen. El trebuie să fie moale și nelipicios: aveți grijă să nu-l îmbibați cu prea multă făină.

5.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească într-un loc cald, timp de 40-60 minute, până își va dubla volumul.

6.Lucrând pe masa presărată cu făină, frământați puțin aluatul dospit. Apoi divizați-l în 8 bucățele cu greutatea de 50-55 g. Modelați-le sub formă de biluțe și acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie, ca să nu li se usuce suprafața.

7.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță rotundă, cu diametrul de circa 12 cm. Străduiți-vă să lucrați cu acuratețe, ca să nu rupeți aluatul: dacă există găurele în el, în timpul coacerii aerul va ieși prin ele și turtițele nu se vor umfla bine.

8.Așezați turtițele pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ele. Coaceți-le timp de 8-10 minute în cuptorul preîncălzit până la 220°C‌.

9.Serviți turtițele cu multă plăcere, adăugând orice umplutură în ele!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New